ABD'de yaşayan 93 yaşındaki Joy isimli büyükanne, ülkedeki 63 milliparkın tamamını torunuyla gezerek bir ilke imza attı.

Daha önce hayatında deniz ya da dağ bile görmemiş Ohiolu yaşlı kadın, 8 yıl önce çıktığı turda 42 yaşındaki torunu Brad Ryan ile beraber ABD'deki tüm milli parkları gezdi. 85 yaşında yaşadığı küçük kasabadan dışarı çıkarak ülke turuna başlayan Joy, gezilerine ait fotoğraflarını “grandmajoysroadtrip” isimli Instagram hesabında da paylaşıyor.

72 binden fazla takipçisi bulunan Instagram hesabında kendisini “93 yaşındaki Joy Nine ABD'deki 63 Milli Parkın tamamını ziyaret eden en yaşlı insan olarak tarih yazdı. Şimdiki durağı Kenya” diye tanıtan kadın, Kenya'dan başlayarak dünyayı gezme planını da ilan etti. Gezisi sırasında doğaya aşık olduğunu ifade eden Joy, son milli park ziyaretini pazartesi günü tamamlayarak ABD'de gündem oldu.

Ohio’da yıllarca küçük bir markette asgari ücretle çalışan, 3 oğlundan 2’sini küçük yaşta kaybeden Joy, hayatı boyunca basit bir yaşam sürmüş, ta ki gezme tutkusu ona harekete geçirene kadar. O dönem bir arkadaşı intihar eden torununa ülkeyi gezme teklifinde bulunan Joy, 85 yaşında olmasına rağmen hiç geri adım atmamış.

20 yıl önce ölen eşi hayattayken tüm seyahat planlarını onun yaptığını anlayan 93 yaşındaki kadın, “Göl kenarına giderdik ama ömründe hiç dağ bile görmemiştim” diye konuştu.

Veteriner olan torun Brad, büyükannesiyle birlikte gezmenin kendisi için büyük gurur ve ayrıcalık olduğunu söyleyerek “Ona şoförü olarak eşlik etmek harikaydı” dedi. Büyükannesinden “O her zaman bir süper stardı” diye bahseden Brad, onun ilerleyen yaşına, parasal sınırlara ve hatta pandemiye rağmen pes etmeyerek turu tamamladıklarını ve artık hedefi büyüterek dünya turuna hazırlandıklarını belirtti.

Brad, Joy'un en büyük oğlu olan babasını geçen hafta kaybetmelerine rağmen son Milli Park ziyaretini iptal etmediklerini kaydederek “Çok duygusal bir gündü” diye konuştu. Torunuyla Good Morning America programına katılan Joy da, amacının “yaşınız kaç olursa olsun hayallerinizi gerçekleştirmek için asla yaşlı değilsiniz” mesajı vermek olduğunu vurguladı.

Yeni hedefi dünya turu

8 yılda yağmur ormanları, dağlar ve denizlerle dolu birçok macera yaşadıklarını, rafting yapıp yıldızların altında uyuduklarını anlatan Joy, “Şimdi gözüm dünyada. Umarım 7 kıtaya da ulaşacağım. Temmuzda Kenya'yla başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Brad de, “Joy Nine'yi uzayda ya da Ay'da yürürken görürsem şaşırmam” dedi.

Editör: Özlem Çimen Durmaz