Gizem TABAN/İZGAZETE- AKP'li Hakan Koştu'nun başkan olduğu Bergama Belediyesi, halkı mağdur etmeye devam ediyor. İlçeye yol yapacağını söyleyerek Bergama'nın Kadıköy, Aşağıkırıklar ve Ferizler mahallelerindeki ata topraklarını satarak köylünün tepkisini toplayan AKP'li Bergama Belediyesi hizmet konusunda da sınıfta kaldı. Üç mahalledeki arazilerin satışı sonucunda 7 milyon TL elde eden Bergama Belediyesi'nin tarla satışına karşı çıkan köylere hizmet götürmediği belirtildi. Kadıköy Mahallesi Muhtarı Orhan Tural, Aşağıkırıklar Mahallesi Muhtarı Ayhan Yetim, Ferizler Mahallesi Muhtarı Mehmet Özkan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, konuya ilişkin İz Gazete'ye açıklamalarda bulundu.

'5 KURUŞLUK HİZMET YOK'

AKP'li Bergama Belediyesi'nden hizmet alamdıklarının belirten Kadıköy Mahallesi Muhtarı Orhan Tural, "Bergama Belediyesi bizim köyün tarlalarını satıyor ama 5 kuruşluk hizmet yapmıyor. Sadece çöp topluyor onun da parasını zaten alıyor. Başka yaptığı hiçbir hizmet yok" dedi.

'KIRMIZI KALEM ÇEKTİLER'

Aşağıkırıklar Mahallesi Muhtarı Ayhan Yetim ise, "Köylüler muhtar olarak bizden hizmet bekliyor, yapılması gereken işleri yaptırmamızı bekliyor. Ama maalesef bir sürü dilekçemiz olmasına rağmen Bergama Belediyesi'nden hizmet alamıyoruz. Belediyenin tarla satışlarını mahkemeye verdiğimiz için sanki bize kırmızı kalem çekmişler. Hizmet sıfır desem yeridir" diye konuştu.

'HİZMETİ İBB'DEN ALIYORUZ'

Tarla satışına karşı çıkan köylerin adeta cezalandırıldığını söyleyen Ferizler Mahallesi Muhtarı Mehmet Özkan, "Tarla satışlarına köylülerle birlikte karşı çıktığımız, eylem yaptığımız için Hakan Koştu, bizi cezalandırılıyor. Köyümüze hiçbir hizmet alamıyoruz. Bergama Belediyesi'nin çöp konteynırı bile vermediği sokaklarımız var. Biz hizmeti İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) alıyoruz, yapılacak bir iş bir ihtiyaç olduğunda yardımımıza İBB yetişiyor" ifadelerini kullandı.

'BELEDİYECİLİK DERSİ ALMALI'

AKP'li Belediye Başkanı Koştu'nun Bergama'yı 3 yıldır hizmetten yoksun bıraktığını dile getiren CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, "Yol yapma gerekçesiyle köylülerin ata toprağını satmak gibi bir hizmet anlayışı olamaz. Yol ihtiyacı her daim olan bir şey. Her yol yapımında köylünün tarlası satılacaksa bu ticari bir anlayıştır. Bergama'da üç yıldır dişe dokunur biz hizmet yok. Hem köylünün tarlasını satıyor hem hizmet götürmüyor. Zaten belediye başkanlığının 3'üncü yılında hizmet yapma gerekçesiyle köylünün tarlasını satan bir belediyecilik anlayışı olamaz. Üç yıl olmuş hiçbir şey yapmamışsınız, bırakın bari köylünün tarlasına dokunmayın. İBB zaten köylere hizmet ediyor. Ancak ilçe belediyesinin de ilçesine hizmet etmesi gerekiyor. Sayın Başkanın belediyecilik dersi alması gerekiyor. İsterse kendisine yardımcı oluruz, belediyelerimizle görüştürürüz, onların yaptığı işleri inceleyebilir. Biz Bergamalının, köylümüzün her daim yanında olacağız" açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi