Doğal güzellikleri ile dikkat çeken Muğla'nın en güzel köylerinden biri de Faralya Köyü. Fethiye ilçesine bağlı olan köy, doğal güzellikleri ile ilgi odağı oluyor. Köy geçmiş yıllarda The Times'in Türkiye'de olan 6 gizli cennet listesinde de yer almış.

Faralya köyü denizden 440 metre yükseklikte yer alıyor. Fethiye'ye uzaklığı ise 15 kilometre. Muğla'nın en ünlü plajlarından biri olan Ölüdeniz'e mesafesi ise sadece 10 kilometre olarak biliniyor.

Faralya Köyü'nün üç tane de mahallesi bulunuyor. Bunlardan ilk Orta Mahallesi. Bu mahallede doğal güzellikleri ile görenleri adeta büyülüyor. Mahallede bulunan yürüyüş parkurları, ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.

Diğer bir mahalle ise Hisar Mahallesi. Hisar Mahallesi köy merkezini oluşturan mahalle. Dar sokakları ve taş evleri ile dikkat çeken mahalle fotoğraf tutkunları tarafından sık sık ziyaret ediliyor.

Kabak Mahallesi ise denize yakınlığı ile dikkat çekiyor. Ünlü Kabak Koyu bu mahallede bulunuyor. Hem doğa hem deniz tutkunları için vazgeçilmez bir yer olarak biliniyor.

Faralya Köyü nereye bağlı?

Faralya Köyü Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı bir köydür. Köyün diğer ismi ise Uzunyurt olarak bilinmektedir.

Faralya'da gezilecek yerler

-Eğer harika bir plajda yüzmek istiyorsanız Kabak Koyu'na mutlaka gitmelisiniz.
-O çok meşhur Kelebekler Vadisi de Faralya Köyü sınırlarında yer alıyor. Rengarenk kelebekleri görmek ve harika bir doğa içinde bulunmak istiyorsanız gitmeniz gereken yerlerden biri.

-Macera severler Faralya'da yamaç paraşütü tandem atlayışı yapabiir.
-Faralya'da tekne turlarına katılabilir, birbirinde temiz koylarda yüzme imkanı bulabilirsiniz.
-Faralya'da aynı zamanda bir de şelale bulunmaktadır. Aladere Şelalesi mutlaka görmeniz gereken yerlerden biridir.
-Faralya'ya yakın bölgede Likyalılar ve Romalılardan kalma antik kentler bulunuyor. Tarih ziyaretlerini seviyorsanız buralar tam size göre.

Faralya'ya nasıl gidilir?

Fethiye ve Faralya'ya her zaman şehirlerarası otobüslerin yanı sıra otogardan kalkan ve bir saat içinde giden Faralya minibüsleri ile ulaşabilirsiniz.

Editör: Özlem Çimen Durmaz