İZ GAZETE- Türkiye Gazeteciler Sendikası Yöneticisi Mustafa Kuleli, 10 Ocak  Çalışan Gazeteciler Günü'ne ilişkin çarpıcı bir paylaşımda bulundu. 

'BİLİN BAKALIM KİMLERDE YOK?'

Kuleli, sendikalı basın kuruluşların yer aldığı fotoğrafı paylaşarak, "Türkiye’de 15 medya kuruluşunda sendikalı / insanca çalışma düzeni var. Bilin bakalım kimlerde yok? O çok sevdiğiniz haber mecrasında neden Sendika yok hiç düşündünüz mü? Kimi ‘solcu’ patronlar şirketlerini gazetecilik işkolu dışında kurmuş ki çalışanlar Sendikalı olamasın. Üç yıldır işkolu değiştirmeleri için uğraşıyorum, top çeviriyorlar. Bu son uyarım, artık isim isim yazacağım" ifadelerini kullandı

FmF9b99X0AIlWth

'DÜZEN BU' 

"Çalışan Sendika'da örgütlenir, ,işveren yetkiye itiraz eder, ‘solcu’ yönetici gazetecileri Sendika’dan istifa ettirir, istifa etmezsen işten atarız, biz burada bir aileyiz, zaten zammınızı yapıyoruz vs… " ifadelerini kullanan Kuleli, "Muhaliflik zırhına bürünüp çalışanın hakkını yiyorlar. Düzen bu. Bu tweet'lerin al(a)madığı etkileşimden de gördüğümüz gibi bir de susanlar var: Medyadaki emek sömürüsünden bahsedersem beni ekrana çıkarmazlar, bana köşe vermezler, belki işim düşer aramı iyi tutayım... Gerçekten midem bulanıyor" açıklamasında bulundu. 

Editör: Duygu Kaya