İzmir'de Petrol-İş’te örgütlü Temel Conta işçileri 595 gündür fabrika önünde sürdürdüğü grevi sonlandırdı.

Pancar Organize Sanayi’de bulunan fabrika önündeki grev çadırını söken işçiler, daha önce grev kırıcılığını mahkeme kararıyla tescil ettirdikleri işverene karşı adalet mücadelesine başlayacak.

İşten haklı fesihle ayrılan işçiler, gasp edilen hakları için işvereni dava edecek.

Aliağa deniz turizminde büyüyor
Aliağa deniz turizminde büyüyor
İçeriği Görüntüle

“GREV SONLANDI ADALET MÜCADELESİ BAŞLIYOR”

Petrol-İş Sendikası Temel Conta İşyeri Temsilcisi Sinem Kaya, fabrika önünde düzenlenen açıklamada hakları için 595 gündür çocuklarıyla birlikte geldikleri fabrika önündeki grevin sonlandığını ancak hukuki mücadelenin başladığını vurguladı.

Kaya, şöyle konuştu:

Bugün 10 Aralık 2024’te başlayan ve tam 595 süren mücadelemizin bu kapıdaki son günündeyiz. 595 gündür yaktığımız grev ateşinin başında hukuku çiğneyenlere emeği yok sayanlara rağmen Temel Canta'nın kapısındaki nöbetimizi bugün sonlandırıyoruz. 16 kişi çıktığımız bu yolda yine 16 arkadaşımın ortak iradesiyle bugün bu fabrikanın önündeki grev nöbetimizi bitiriyoruz. Ama bilin ki bu bir geri çekiliş değildir. Bu mücadelenin biçim değiştirmesidir. Kapıdaki nöbetimiz sona eriyor fakat halk ve adalet mücadelemiz devam ediyor.”

“EMEKÇİ BİRLEŞMEZSE DÜZEN DEĞİŞMEZ”

Kaya, işçilerin fabrikadaki alın terini hatırlatarak şunları söyledi:

Siz servetinizi bizim emeğimizle büyüttünüz. Sonra da bizi yok saydınız, ezdiniz. 595 gündür tek bir gerçeği haykırıyoruz. Biz sizin köleniz değiliz. Bu mücadele bize bir gerçeği daha gösterdi. Bu ülkede sendika hakkı da, grev hakkı da yok. Eğer yoksulsanız emeğinizle evinize ekmek götürüyorsanız karşınızda kocaman bir patron düzeni var. Biz gördük ki işçisiyle, öğretmeniyle, doktoruyla, beyaz yakısıyla, mavi yakısıyla emekçiler birleşmedikçe bu düzen değişmeyecek.

“TEMEL CONTA PATRONU BİLSİN, MÜCADELE SÜRECEK”

Kaya, özellikle kadınlar öncülüğünde başlayan bu mücadelenin mutlaka başarıya ulaşacağı mesajını vererek konuşmasını şöyle sonlandırdı:

Mücadelemiz bitmiyor. Temel Conta patronu da bilsin. Onu koruyan idare de bilsin. Onu koruyan yargı da bilsin. Onu koruyan siyasi parti temsilcileri de bilsin. Onu koruyan silahsal iktidar da bilsin. Biz bu mücadeleden vazgeçmiyoruz. Bundan sonra mücadelemiz mahkeme salonlarında devam edecek. Fabrikalar da devam edecek. Yeni örgütlenmeler de devam edecek. Sendikal hakları savunan her işçinin yanında devam edecek. Bu mücadele yanımızda olan bir gün bile biz desteğini esirgemeyen herkese yürekten teşekkür ediyoruz

Kaynak: HABER MERKEZİ