Cumhuriyet Halk Partisi sözcüsü Müslim Sarı’nın MYK sonrası yaptığı açıklamada kritik bir karar alındığı duyurulmuştu. Sarı, İzmir İl Başkanı Çağatay Güç ve yönetiminin feshedilerek, yerine önceki dönem Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün atandığını açıklamıştı.

Dün Ankara’da gerçekleşen İl Başkanları toplantısı sonrası İzmir’e dönen ve geceyi İl Başkanlığı’nda geçiren Güç, görevden alınmasına dair hazırlanan tebligatın kendisine ulaştığını ancak tahliye sürecinin ancak mahkeme kararıyla olacağını söyledi.

“TEBLİGAT GELDİ”

Tebligatın kendisine ulaştığını kaydeden Güç, "Tebligat geldi. Dün yazılı da açıkladım. Normale tüzük gereği MYK, PM’ye onaylatması gerekiyor. MYK son tüzüğe göre, MYK’daki kişilerin PM’den seçilmesi gerekiyor. Her ikisini de sağlayamayan MYK dediğimiz organ böyle bir karar verme yetkisi yok. Biz bunla ilgili başvuruları, süreçleri başlatacağız. Bu süreç kısa vadede hemen çözümleneceği bir şey değil. Hukuksal anlamda başvuruları yapacağız. Genel Merkez’de süreç nasıl devam ediyorsa biz de burada hukuksal anlamda sürece devam edeceğiz. Çünkü yetkili bir organ değil. Tüzük gereği MYK daha onaylatamadı. Biz de o yüzden hukuksal süreç başvurusu yapacağız” diye konuştu.

CHP'li Kılıç, öğretmen mağduriyetlerine dikkat çekti: Verilen sözler neden tutulmadı?
CHP'li Kılıç, öğretmen mağduriyetlerine dikkat çekti: Verilen sözler neden tutulmadı?
İçeriği Görüntüle

“TAHLİYE MAHKEME KARARI İLE OLABİLİR”

Tahliye sürecine değinen Güç, “Mahkeme kararıyla olabilir. Genel Merkez’in yazısıyla Valilik böyle bir adım atar mı bilmiyorum. Zannetmiyorum. Mahkeme kararı gerekir. Şu anda öyle bir şey yok. Biz de görevimizin başında süreci takip edeceğiz. Başvuru var. Bütün il başkanları ile beraber kurultay yapılması için başvuru yaptık. Süreci takip edeceğiz” dedi.

Muhabir: DOĞUKAN FİKRİ FİDAN