ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - TBMM Komisyonları belirlendi. Cumhuriyet Halk Partili ihtisas komisyon üyeleri de komisyonlarda görevlerini aldılar.

Buna göre, 6 üyeli Milli Savunma Komisyonuna Mehmet Ali Çelebi seçilerek komisyonun sözcülüğünü üstlendi.

7.04.2014 tarihli ve 6532 sayılı Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Millî İstihbarat Teşkilatı Kanun ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü uyarınca faaliyet gösteren ve denetim görevini haiz bir ihtisas komisyonu olan Güvenlik ve İstihbarat Komisyonuna Bedri Serter, Plan ve Bütçe Komisyonuna Kamil Okyay Sındır, KİT Komisyonuna Sevda Erdan Kılıç ve komisyon sözcüsü olarak da Atila Sertel seçildi.

İzmir'deki çevre davalarının takipçisi vekil Murat Bakan ise, TBMM İçtüzüğü uyarınca faaliyet gösteren bir ihtisas komisyonu olan Çevre Komisyonu sözcüsü seçildi. Aynı komisyonda Mahir Polat da yer alıyor. 

TBMM Başkanlığınca kendisine havale edilen çalışma ve iş hayatı, sosyal güvenlik, sağlık ve sosyal yardım konuları ile ailenin bütünlüğünün korunması, aile planlaması ve benzeri konulardaki kanun tasarı ve tekliflerini görüşüldüğü Sağlık, Aile, Çalışme ve Sosyal İşler Komisyonunda ise DİSK eski Başkanı Kani Beko görev yapacak. 

Tacettin Bayır, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda, Özcan Purçu ise Dilekçe Komisyonunda yer alıyor. 

Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin elini öptüğü tartışmalarıyla hatırlanan İyi Parti İzmir milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Milli Savunma Komisyonu'nda yer alırken, İyi Parti Genel Sekreteri ve İzmir milletvekili Aytun Çıray ise, CHP'li Özcan Purçu gibi Dilekçe Komisyonu'nda yer alacak.

Editör: Haber Merkezi