İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe kongre sürecinde en çok merak edilen ilçelerden biri olan Menemen İlçe Kongresi hakkında Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, çarpıcı açıklamalarda bulundu. İz WEB TV’de Doğan Beyazgül ile İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal’ın sorularını yanıtlayan Aksoy, kongre sürecine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

‘DEĞİRMENCİ’YE TEŞEKKÜR’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin enerjilerini parti içi yarış sürecinde tüketildiğini ifade eden Aksoy “Hedefi yüksek tutmak ve pastayı büyütmek lazım” dedi. Parti içerisindeki enerjinin parti dışına aktarılamadığının altını çizen Serdar Aksoy,   “Menemen’de önceki dönemde kadın kolları, gençlik kolları istifa etmiş, partinin ve örgütün toparlanmaya ihtiyacı var. Hızlı bir şekilde hareket etmeliyiz. O dönemde Serkan Değirmenci bu yükün altına girdi ve ikimiz birlikte bu yükün altından kalktık. Öncelikle ona çok teşekkür ederim. En zor dönemde geldi bu işin altına girdi, abimiz oldu, bizi yönlendirdi. Çok güzel bir süreç yaşadık. Çok aktif bir şekilde meydanda ve sokaktaydık, sağlık sıkıntısı olmasına rağmen bu yükün altından kalktık” ifadelerini kullandı.

‘GEÇMİŞ DÖNEMDE BU BENİM ADAYIM DENİYORDU...’

Cumhuriyet Halk Partisi’nde delegelik sisteminden vazgeçip, aktif üyeliğin işlemesi gerektiğine vurguda bulunan Aksoy, Menemen İlçe Kongresi hakkında ise şöyle konuştu:   “Şimdi Menemen’de dört adayın ismi var, Mehmet hocayı da sayarsak beş kişi diyebiliriz. Kendileriyle ben bu dönemde görüştüm, buraya gelmeden önce ilçe başkanımızla da görüştüm. Herkesin yolu açık olsun. Yeter ki birbirine, belediye başkanına, ilçe başkanına vurulmaması gerekiyor. Ne yapacaksan onu anlat. Geçmiş dönemde belediye başkanı tutup birini getiriyor, bu benim adayım diyordu, herkes susuyordu. Biz demokrasiyi işletelim diyoruz, aday çıkmak isteyen arkadaşım buyursun çıksın. Ama çıktığı zamanda belediye başkanına, ilçe başkanına, milletvekiline genel başkanına vurma, ne yapacağını anlat. Eninde sonunda ilçe başkanı olan arkadaşım grup başkanı da olacak. Yerelde iktidarsınız, grup başkanı olacak ve belediye başkanıyla yan yana oturacaksınız. Peki, belediye başkanına laf edersen yan yana oturabilir misin?”

‘TARAF DEĞİLİM AMA GÖNLÜMDEN BİRİ GEÇİYOR’

Tüm adaylar kişisel olarak dostluğunu bulunduğunu ifade eden Aksoy, “Ömer Güney benim aile dostum, Turan Erdoğan aday adaylığından beri benimle birlikte yan yana omuz omuza mücadele etmiş, milli sporcudur. Sadık Tanrıverdi yıllardır parti içinde mücadele eden arkadaşımdır. Mehmet Çoban renkli bir kişiliktir, komutanımızdır. Mehmet hocamız da yıllardır parti içinde mücadele etmiş biridir. Taraf mıyım, taraf değilim ama şunu da söyleyeyim benim de içimden biri geçiyor. Ve eninde sonunda oy vereceğim. Belediye başkanı uzaydan gelmedi ki, bu işten uzak dursun. Eninde sonunda yüreğinde bir isim vardır ama bu aday arkadaşlarımızın hepsiyle çalışır mıyım, evet çalışırım. Çünkü hepsi partili, hepsiyle biz omuz omuza yürüdük. Bu enerjiyi dışa vermeliyiz ama. Onlar da kendi iradelerini ortaya koyacak, toplantı yaptık ve uzlaşmaları noktasında hareket ettim” diye konuştu.

‘KIRMIZI ÇİZGİM ŞUDUR...’

Serdar Aksoy, “Kırmızı çizgim şudur, 31 Mart süreci öncesinde partiye ihanet etmiş olan arkadaşlarla bir şekilde Menemen’de seçimin Serdar Aksoy tarafından kaybedilmesini sağlayacak hamleleri yapanlarla yan yana gelmemeleri noktasında. Burada esas olan şey partidir. Ben varsam parti var, ben yoksam parti yok zihniyeti 31 mart gecesinde Menemen’de çöktü. Bunu net olarak görmemiz gerek. Dolayısıyla aday olan arkadaşlarımın hepsiyle yol yürüdüm, şu arkadaşım aday olacak şeklinde herhangi bir açıklamada bulunmadım. Bu arkadaşlarım demokratik haklarını kullanıyorlar, kullansınlar. Ama burada ne belediye başkanına, ne ilçe başkanına bir serzenişte bulunmasınlar” ifadelerini kullandı.

‘YÜCEL ADAY OLACAKTIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM’

İl Kongresine ilişkin de konuşan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamasının önemli olduğunu kaydetti. Aksoy, “Genel Başkanımız tek liste tek aday istiyor. İktidara hiç bu kadar yaklaşmamıştık. İktidara çok yakınız, bu paniğin sebebi de bu. İlk defa CHP ve paydaşları iktidara bu kadar yakın. Biz iktidara bu kadar yakınken ve genel başkanımızın yaptığı ‘tek aday iyidir’ açıklaması varken… ‘Ortak paydayı güçlendirelim’ diye bir açıklama var, zaten en doğrusu da bu. Şu anda mevcut il başkanımız Deniz bey. Bir takım şeyler konuşuldu, kendisi de aday olacaktır diye tahmin ediyorum”

‘AZİZ BEYİN TAVRINA RAĞMEN...’

Deniz Yücel’in imza sürecinde başarılı bir sınav verdiğini kaydeden Aksoy “Alınan oylar belli, özellikle imza sürecinde, olağanüstü kongre sürecindeki tavrı çok güzel bir tavırdı. Soğukkanlı bir şekilde geçiştirmeyi bildi ki Aziz beyin sert tavrına rağmen bunu başardı. Dolayısıyla bunlar başarı kriterleridir. Ayrıca genel başkanımız seçilen il başkanıyla çalışacak yani genel başkanımızın tavrı burada netti. Genel başkanımızın tavrı kimden yana olursa ben Menemen Belediye Başkanı olarak onun desteklenmesi taraftarıyım. Çünkü genel başkanımızla çalışacak, Büyükşehir ile çalışacak il başkanıdır, genel başkanımız kimi desteklerse biz de Menemen olarak onu destekleriz. Burada desteklenen Deniz bey olacaksa elbette Deniz beyi destekleyeceğiz, zaten bir başarı hikayesi var. Süreç neyi gösterir, Süleyman Demirel’in dediği gibi ’24 saat çok uzun bir süre’ der, bizde beş dakika bile uzundur. İl kongresinde ilçe yönetimi olarak taraf olacağız, Menemen’de bir ya da iki kişiyi il yönetimine sokacağız. Menemen’de il yönetiminde bizi temsil edecek kişilere ihtiyaç var o yüzden konuşulması gereken kimin ilçe başkanı olacağı değil, il yönetiminde kimin olacağını sormalıyız” ifadelerini kullandı

‘AGRESİF TAVIRLARA GEREK YOK’

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun tavrının net olması durumunda başka bir isim önermeyeceğini kaydetti. Aksoy sözlerini şöyle tamamladı:

“İl başkanımız alelade bir il başkanı değil, en kalabalık üçüncü şehrin, yıllardır partinin bayrağının dalgalandığı bir şehrin il başkanı. Genel başkanı bu konuda bir tasavvufu olacaktır, olabilir. Ve bu tasavvufun karşısına Tunç başkanın çıkacağını düşünmem sonuta genel başkanımız, belediye başkanımız, ilçe başkanlarımız iktidara bu kadar yakın olduğumuz bir süreçte tartışmaz, tartışmamalıyız. İktidara bu kadar yakınız. Agresif tavırlara gerek yok. Esas olan nokta partinin iktidar olması ise bu süreci sağlıklı bir şekilde geçirmemiz gerekiyor. Ama dikkat edecek olursanız rahmetli Erbakan’ın söylediği gibi bir kısım medyada daha ortada aday yokken şu milletvekili onu destekliyor, genel başkan bunu destekliyor diye pompalamaya başlıyor. Partinin de bir enerjisi var ve İzmir’de bu enerji hep yüksektir. O enerji bunu emiyor ve tartışma ortamı açılıyor. CHP İzmir İl Örgütü de reyting yapan bir konu, medyanın bir kısmı il ve ilçe kongrelerinde olmayan tartışmaları varmış gibi gösteriyor ve cümlelerden kesip alıyor. Partinin içindeki barışı huzuru bozmadan süreci tamamlamamız gerekiyor”

Editör: Haber Merkezi