Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari, Başkan Ömer Günel ve belediye çalışanları hakkında bazı yayın kuruluşları tarafından paylaşılan asılsız haber ve belgelerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Belediye Başkanı Ömer Günel, dün Şoförler Odası başkan adayı Murat Uçkan'ı ağırlamıştı. Günel, 18 Şubat'ta yapılacak seçim öncesi tüm adaylara eşit mesafede olduğunu söylemiş, "Kim seçilirse seçilsin uyum içinde çalışacağız, ben herkesin ve her kesimin başkanıyım" demişti.
Bazı medya kuruluşlarındaysa belediyenin, meslek odalarını yönlendirdiğine ilişkin iddialar yer buldu.
Belediyenin odaların iç işleyişlerine karıştığını iddia eden haberlerin bir itibar suikastı olduğunu söyleyen Suvari, yapılanları algı operasyonu olarak niteledi.
"YAPILAN GAZETECİLİK DEĞİL, İTİBAR SUİKASTI"
Suvari, "Söz konusu haberlerde yer alan iddialar; belgeye, resmî bilgiye ya da teyit edilmiş herhangi bir veriye dayanmamakta, tamamen niyet okuması, varsayım ve dedikodu üzerinden yürütülmektedir. Kuşadası Belediyesi’ni ve yöneticilerini zan altında bırakmayı hedefleyen bu yayınlar, gazetecilik faaliyeti değil; açıkça itibar suikastıdır. Kuşadası Belediyesi olarak; gerçek dışı, yönlendirici ve karalama amacı taşıyan yayınlara karşı sessiz kalmayacağımızı, kişi ve kurumları hedef alan bu tür haberler hakkında tüm hukuki haklarımızı saklı tuttuğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz." dedi.

"ADAY OLMAK ANAYASAL HAKTIR, YAPILANLAR ALGI KURGUSUDUR"
Suvari, "Belediye Başkanımız Sayın Ömer Günel’in ve hiçbir belediye bürokratımızın; iddia edildiği gibi herhangi bir soruşturma sürecine, meslek odası seçimine ya da sivil toplum kuruluşlarının iç işleyişine müdahil olması söz konusu değildir. Bu yöndeki iddialar asılsız, mesnetsiz ve kasıtlıdır." ifadelerini kullandı.
Meslek odalarında görev alan ve aday olanların da suçlandığını söyleyen Suvari, "Seçim süreçlerine katılmak herkesin anayasal hakkıdır. Meslek odaları üzerinden siyaset dizayn etme çabasının ve bilinçli bir algı kurgusunun ürünüdür" dedi.
"BAŞARILI KADROYU YIPRATMAK İSTİYORLAR"
Suvari, başarılı belediye yöneticilerinin ve kamu görevlilerinin hedef alındığını da ifade etti.
"Kuşadası’na hizmet eden kadroları yıpratmayı, kamuoyunda güvensizlik yaratmayı ve belirli odakların çıkarlarına alan açmayı amaçlanığını" söyleyen Suvari, "Bu tür kirli senaryolar, Kuşadası Belediyesi’nin hizmet üretme kararlılığını ve kamu yararını esas alan yönetim anlayışını gölgeleyemeyecektir." diye ekledi.
Haberlerde yer alan iddiaların belgeye ya da teyit edilmiş herhangi bir veriye dayanmadığını söyleyen Suvari, "Niyet okuması, varsayım ve dedikodudan ibaret olduğunu söyledi, "Kuşadası Belediyesi’ni ve yöneticilerini zan altında bırakmayı hedefleyen bu yayınlar, gazetecilik faaliyeti değil; açıkça itibar suikastıdır." ifadelerini kullandı.




