DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yeneroğlu, “Türkiye'deki kokain ticaret ağına” ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

Bakan Soylu'nun yanıtlaması istemiyle önerge veren Yeneroğlu, şu soruların yanıtlanmasını istedi:

-Kolombiya’da 9 Haziran 2020’de; Türkiye’ye, İzmir Limanı’na giden 4.9 tonluk kokainin yakalandığı haberi üzerine, söz konusu olayla ilgili Türkiye’de herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

-Panama’da son durağı Mersin olan gemide 616 paket kokain yakalandığı haberleri üzerine, bu olayla ilgili Türkiye’de herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

-Ülkemizden Meksika’daki Sinaloa Karteli’ne selam gönderilen bir kısım videoların ve Sinaloa Karteli’nden de Türkiye’deki bazı gruplara selam gönderildiği ve Türkçe şarkıların da dinlendiği videoların haber kaynaklarında yer alması üzerine, söz konusu videolarla ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

-Virginia Doğu Bölgesi Mahkemesi’nde, ‘1:15MJ371’ numaralı dava dosyasında uyuşturucu ticareti ve kara para aklama suçlarından hakkında yakalama kararı bulunduğu iddia edilen ve KKTC’de yaşayan Halil Falyalı hakkında soruşturma yapılmakta mıdır?

Editör: Haber Merkezi