ABD’li ünlü oyuncu Mark Hamill, kendisini tüm dünyanın tanıdığı bir isim haline getiren efsanevi rolü Luke Skywalker’ı emekli etmeye hazır olduğunu açıkladı.

CBS Sunday Morning ile yaptığı bir röportajda konuşan 71 yaşındaki oyuncu, karakterin hayranlarına getirdiği tüm mutluluklar için minnettar olduğunu ancak hiçbir zaman bir ikon olmanın peşinde koşmadığını söyledi.

depophotos_15877648

Hamill, “Yani, işin aslı şu ki, hiçbir zaman gerçekten hiçbir şeyle hatırlanmayı beklemiyordum. Sadece sevdiğim şeyi yaparak hayatımı kazanmak istedim. Ve düşündüm ki, ‘Daha kötüsü de olabilir. Adolf Hitler’i canlandıran en iyi aktör olarak tanınabilirdim, anlıyor musun?’ En azından Luke takdire şayan bir adam!” sözleriyle düşündüklerini anlattı.

Hamill ilk kez 1977’de “Star Wars: A New Hope”ta (Yıldız Savaşları: Yeni Bir Umut) Luke karakterini canlandırdı ve son olarak da Disney+’ta yayınlanan “The Mandalorian”da rol aldı.

Daha fazla Luke Skywalker rolü oynayıp oynamayacağı sorulan ünlü aktör, “Bunun için bir neden görmüyorum. Şöyle söyleyeyim: Anlatacak çok hikayeleri var ama artık Luke’a ihtiyaçları yok. Zamanım vardı ve bu iyiydi. Ama bu kadar yeter.” şeklinde konuştu.