Sarı kırmızılılar bu süreçte ligde ve Türkiye Kupası'nda oynadığı maçlarda rakip ağları 20 kez sarsarak gol şov yaparken kalesinde sadece 2 gol gördü. Ligin ilk 3 haftasında 5 gol yiyen Göztepe, daha sonra müthiş bir savunma performansı sergiledi.

Son 7 haftada yalnızca 1-1 biten Elazığspor ve Giresunspor müsabakalarında rakibe gol vizesi veren sarı-kırmızılılar Şanlıurfaspor (2-0), Manisaspor (3-0), Ümraniyespor (1-0), Eskişehirspor (3-0) ve Boluspor (1-0) maçlarında taraftarına üzüntü yaşatmadı.

Ziraaat Türkiye Kupası'nda da gruplara adını yazdıran Göztepe, Kütahyaspor'u 5-0, Fatih Karagümrük'ü de 3-0'lık skorlarla dize getirmeyi bildi. Göztepe, toplam 7 golle de ligin en az gol yiyen ekibi unvanını aldı.

Geçen sezon ise 10'uncu hafta baz alındığında kalesini 11 defa rakiplerine açan Göztepe'nin teknik direktörü Okan Buruk, futbolcuların ortaya koyduğu grafikten son derece memnun olduğunu dile getirdi.

Hem hücumda hem de savunmada hayal ettiği takımı oluşturduğunu dile getiren Okan Buruk, şöyle dedi: "Camiamızın da bu tablo karşısında mutlu olduğunu düşünüyorum. Ancak işimiz henüz bitmedi. Asla ciddiyeti elden bırakmayacağız. Bandırmaspor maçını da kazanarak çıkışımızı sürdüreceğiz."

Editör: Haber Merkezi