İzmir'de yaz sıcakları kendini iyiden iyiye gösterirken İzmirli vatandaşlar şimdiden tatil planları oluşturmaya başladı. İzmir'de ilçe belediyelerinin sunduğu birçok havuz imkanı bulunuyor. Bunlardan biri de Alsancak Atatürk Yüzme Havuzu. Peki Alsancak Atatürk Yüzme Havuzu'na nasıl gidilir? Alsancak Atatürk Yüzme Havuzu giriş ücreti 2024

Alsancak Atatürk Yüzme Havuzu

İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait olan Atatürk Yüzme Tesisi içerisinde açık ve kapalı olmak üzere iki adet yüzme havuzu bulunuyor. Açık havuz olimpik, kapalı havuz ise yarı olimpik ölçülerde. Açık havuzda bir atlama kulesi de bulunuyor. İzmir’de tam olimpik ölçülere sahip birkaç havuzdan bir tanesi. Üstü açık olan Olimpik Yüzme Havuzu 1967 yılında, kapalı olan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ise 1971 yılında yapılmıştır. 

İzmir Alsancak Açık Yüzme Havuzunun 2500 seyirci kapasitesine sahip tribünleri mevcuttur. Olimpik olması, atlama kulesi ve tribünleri sebebiyle birçok yüzme ve su sporu organizasyonuna ev sahipliği yapmaktadır. Seyircilerin güneşten etkilenmemesi için bir kısım tribün kapalı şekilde inşa edilmiştir. Tesis içerisinde ayrıca bir fitness salonu da bulunmaktadır.

Alsancak'ta hizmet veren bu tesisin açık yüzme havuzunun ölçüleri şu şekildedir:

-Derinliği, 1.80 metre
- Boyu, 50 metre tam olimpik
- Eniyse, 25 metre
 
Kapalı yüzme havuzu ölçüleriyse;
-Derinliği, 1.80 metre
- Boyu, 25 metre yarı olimpik
- Eniyse, 12.5 metre

Alsancak Atatürk Yüzme Havuzu giriş ücreti 2024

Yalnızca çocuklar için kurs imkanı sunulan bu tesiste, çocuk yüzme kursu ücretleri aylık 100 TL (haftada 2 gün), yetişkinlerde ise serbest yüzme ücreti aylık 120 TL (haftada 2 gün) şeklindedir.

Alsancak Atatürk Yüzme Havuzu nerededir? Nasıl gidilir?

Alsancak Atatürk Yüzme Havuzu oldukça merkezi bir konumda yer alıyor.

Konak ilçesinin Alsancak Mahallesi'nde yer alan havuzun açık adresi ise: Mimar Sinan Mahallesi, 35220 Konak/İzmir

Ulaşım: Alsancak İzban İstasyonu'nda inerek kısa bir yürüyüşün ardından Alsancak Atatürk Yüzme Havuzu'na ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda Tramvay ile de havuza kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Özel aracıyla gelecekler için: Bölgede yaşanabilecek park probleminden dolayı aracınızı çevrede bulunan otoparklardan herhangi birine bırakmanız önerilir.

Editör: Tuğkan Üsküp