NİL KAHRAMANOĞLU/ İZ GAZETE- İz Televizyonu’nda yayınlanan Özgür Coşkun ile Politikİz programının konuğu CHP Karabağlar İlçe Başkanı Bülent Sözüpek oldu. İzBB’de Büyükşehir ve Karabağlar meclis üyeliğinden istifa edip ilçe yönetimindeki arkadaşlarının tercihi ile ilçe başkanlığı yapmaya başlayan Sözüpek, genel ve yerel siyasete dair önemli açıklamalarda bulundu. 

manşet4-2

Tarihin en önemli seçimlerinden birinin olacağını söyleyen Sözüpek, “İktidarın ilçe başkanı olma yönünde bir tercih yaptım. Karabağlar örgütüne alışkınım. Orada yetişen biri olarak kendim ve ülkem için ilçe başkanlığının daha doğru bir karar olacağını düşündüm. Taşın altına elimi koydum. Bundan sonra da partimizi ve Başkanımız Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapmak için Karabağlar ilçe örgütüyle birlikte mücadele edeceğiz. 6’lı Masa, Türkiye tarihi için bir dönüm noktası. Kılıçdaroğlu bugüne kadar yaptığı tüm çalışmalarda sen-ben ayrımı yapmadan herkesi o masa etrafında topladı. İnanıyorum ki bu mozaikle birlikte14 Mayıs seçimlerinde büyük bir başarı elde edilecek. Adaletin yeniden inşa edildiği bir ülkede halkın iktidarını yaratacağız” diye konuştu.

İnsanlar değişim istiyor

Sokaktaki duruma dair izlenimlerini de aktaran Sözüpek, “Gediğimiz günden beri Karabağlar’ın her sokağını çalışıyoruz. 500 bine yakın nüfusu var. Gelir düzeyi düşük insanlarımızın yaşadığı ve dışarıdan çok fazla göç alan bir ilçe. Sorunları çok fazla. İnsanlar artık değişim istiyor. 21 yıldır devletin tüm kurumlarının içi boşaltıldı. Son örneğini de deprem felaketinde gördük. Bundan tek kurtuluş da ittifak ortaklarımızla birlikte mücadele edip özlediğimiz Türkiye’ye kavuşmak olacak. Halk sandığı bekliyor. Sandık kurulduğunda değişim olacağını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

İlçenin röntgenini çektik

İlçede yaptıkları çalışmalardan da bahseden Sözüpek, “Çalışmalarımızı analizler üzerinden yapıyoruz. Göreve gelir gelmez ilçenin röntgenini çektik. Hemşehri Masası kurduk. Bu şekilde vatandaşa daha kolay ulaşacağımızı düşünüyoruz.  Hane örgütlenmesi dediğimiz öbek çalışmasında da bu vatandaşlarımızın sorunlarını ilgili kurumlara iletip çözmeyi planlıyoruz. Gençlerin istihdam sorunlarını çözmek için Karabağlar İş Masası’nı kurduk. Bunu bir buçuk aylık süre zarfında yaptık. Fabrikalarla iş gücünü birleştirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Önemli işler yapıldı

Karabağların en büyük sorununun yapılaşma olduğunun altını çizen Sözüpek, kentsel dönüşüm çalışmalarında aksaklıklar yaşandığını belirtti. Dönüşümün zamanında yapılmadığını dile getiren Sözüpek, “Revize planlarını Belediye Başkanımız zamanında yaptı ama 2012 yılından beri Bakanlıktan sonuç alamadık. 670 hektarlık kentsel dönüşüm alanının yüzde 75’i Bakanlığa ait. Yüzde 5’lik kısmı da Büyükşehir ve Karabağlar belediyelerimize ait. Biliyorsunuz Büyükşehir Belediyemiz kentsel dönüşümde büyük işler başarıyor. Uzundere’de önemli işler yapıldı. Vatandaşlar güvenip tapularını Büyükşehir’e veriyor. Aslında Bakanlığın kentsel dönüşümü yapmasında bir sorun yok. Cumhurbaşkanı kentsel dönüşümle ilgili açıklama yaparken Karabağlar üzerinden örnek verdi. Ancak yanlış yönlendirildiğini düşünüyorum. Karşı çıktığımız şey üniversite alanı değil. Boş alanlarda imar planlarının TOKİ eliyle açılmasına karşıyız. Yani üniversite yerine konut yapılmasına karşıyız.  670 hektarlık alanda kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Mevcut binalarda iyileştirme yapılmalı. Karabağlar’ın yapı stoku yeterli. Boş bölgede kentsel dönüşüm yapmak çok kolay. Mevzu böyle olunca akla, kentsel değil rantsal dönüşüm geliyor” açıklamasında bulundu. 

Uyumlu şekilde çalışıyoruz

Karabağlar’daki belediye ve örgüt uyumuna dikkat çeken Sözüpek, “Karabağlar’da elbette sorunlar var ama bunlar çözülüyor. Muhittin Selvitopu Başkan’la ilk dönem de şimdi de birlikte çalıştık. Parti içinde farklı görüşler olabilir ancak bir hiyerarşi var. Belediye başkanı da ilçe başkanı da görevini yaptığı sürece bir sorun olacağını düşünmüyorum. Hepimizin amacı bu kente hizmet etmek. Belediyemizle uyumlu şekilde çalışıyoruz.  Enerjisi yüksek, çalışkan bir il başkanımız var. Onun gelmesiyle İzmir’de bazı sorunların aşıldığını düşünüyorum.  İlçe örgütümüzle birlikte il başkanımızın koyduğu hedef önderliğinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Öncelikli hedefimiz cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İzmir’de yüzde 80 oy hedefi koyduk. Karabağlar’da da 30 ilçe içerisinde oyunu dikey yönde en çok artıran ilçe olmak istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızı da başlattık. Girilmedik sokak, çalınmadık kapı bırakmıyoruz. Öbek çalışmaları olumlu sonuç veriyor. Halkın iktidarını bu çalışmalarla kuracağız. İl başkanımızı da mahcup etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Büyük değişim olacak

Seçimlerden sonra tüm Türkiye’de olduğu gibi Karabağlar’da da büyük bir değişim olacağına inandığını söyleyen Sözüpek, “15 Mayıs’ta Türkiye’de hakça paylaşımın olduğu, adaletin yeniden inşa edildiği, gençlerin umutlarının yeşerdiği bir ülke olacağına inanıyorum. Bunun yansıması Karabağlar’a da olacaktır. Yeni bir demokrasi anlayışının olduğu bir ilçe yaratacağız. Ortak akılla bir ülkenin nasıl yönetileceğini hep birlikte yaşayacağız. Ülkede büyük bir değişim olacak. Kadrolar yenilenecek. CHP önderliğinde Millet İttifakı olarak bu ülkeyi biz yöneteceğiz. Nitelikli insanların, liyakatle göreve getirileceklerini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi. 

Yerel seçimlerle ilgili konuşmak için erken olduğunu da aktaran Sözüpek, “Karabağlar’da CHP lehine durum hiçbir zaman kötü olmadı.  Parti düzeyinde çok çalışıyoruz. Öncelikli hedefimiz genel seçim. Öncelikle liderimiz Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapacağız. Yerel seçimler sonraki aşama. Mevcut belediye başkanımız varken bu konunun konuşulmasını da doğru bulmuyoruz” dedi.

Demokrasi şöleni oldu

Son olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’ne dair konuşan Sözüpek, “İzmir ve CHP örgütü liderimiz Kılıçdaroğlu’nu büyük bir coşkuyla karşıladı. Miting havasında bir karşılama oldu. Emeklerinden dolayı il başkanımıza ve örgüte teşekkür ediyorum. İktisat Kongresi geleceğin Türkiyesi’ni bilimle, ortak akılla inşa etmek için yapılan bir kongre. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında tam bir demokrasi şöleni oldu” dedi.

Editör: Duygu Kaya