TUGAY CAN / İZ GAZETE  - Kayyum atanan Urla’ya ilişkin Cumhuriyet Halk Partisi’nde sıcak gelişmeler yaşanıyor.  Konuya ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  Cumhuriyet Halk Partisi Urla Meclis grubu ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda geçtiğimiz ay Urla’da gerçekleşen CHP Grup toplantısında alınan ‘sembolik başkan’ a ilişkin çarpıcı bir karar alındı. Buna göre sembolik başkan seçilme fikrinden vazgeçilerek meclis üyelerinin ekip halinde grup başkanı etrafında toplanması yönünde karar alındı.

Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Şube Müdürü Yener Kırmızı’nın Büyükşehir Belediyesi ile Urla Belediye Meclisi ile koordinasyon noktasında daha fazla inisiyatif alması yönünde de bir karar alındı. Ayrıca Yener Kırmızı’nın Büyükşehir Koordinasyonu’nu sağlamak yönünde hareket etmeye devam edeceği bilgisine ulaşıldı.

SOYER BİR GÜNÜNÜ URLA’YA AYIRACAK

Öte yandan Urla Belediye Meclis üyelerinin katıldığı grup toplantılarının devam edeceği ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de bu toplantılara düzenli olarak katılacağı bilgisine ulaşıldı. Toplantıların Urla’nın çeşitli noktalarında yapılması Cumhuriyet Halk Partisi örgütünde konuşulanlar arasında.Soyer’in her ayın bir gününü Urla için ayıracağı kaydedildi.

BAHAR’DA BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ URLA’DA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katıldığı toplantıda ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin önümüzdeki bahar aylarında toplantılarından bir tanesini Urla’da gerçekleştirmesi yönünde karar alındı. İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nın Urla Meydanı’nda yapılması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet Halk Partili Burak Oğuz’un FETÖ üyeliği gerekçe gösterilerek tutuklanmasının ardından Urla Belediyesi’ne kayyum atanmış, kayyum belediye başkanı Önder Can, Urla Belediye Meclisi’ni toplamama yönünde karar almıştı. Bunun üzerine Urla’da grup toplantısı gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi grubu ise ‘sembolik başkan’ seçme yönünde bir karar almıştı.

Editör: Haber Merkezi