İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. Soyer, İmamoğlu ile görüşmesinin ardından Gaziosmanpaşa Yaşam Merkezi açılış törenine katıldı.

İmamoğlu: Tunç başkanım benimle İstanbul'da biraz çalışacak

İmamoğlu, Soyer'i kürsüye şu cümlelerle çağırdı:

"Değerli dostum, İzmir'de çok başarılı işlere imza atmış ve bugün de bana destek olmaya gelmiş İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer burada, alkışlarınızla yanıma almak istiyorum. Tunç başkanımız benimle İstanbul'da biraz çalışacak. Tabii İzmir'de işleri var, oraya da dönecek. İnşallah İzmir'de kazanmamız için de çalışacak. Hep birlikte bütün büyükşehirlerde iddiamızı ortaya koyacağız. Biz 5 yıl boyunca 11 büyükşehir belediye başkanımızla kader birliği yaptık. Biz birikimlerimizle omuz omuza olmaya devam edeceğiz. Bizim birliğimizi kimse bozamaz, bozamayacak."

İzmir'den selam getirdim

Soyer törende yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Çok renk, çok ses, çok nefes diyen kuruluşun ve kurtuluşun şehri, Atatürk'ün şehri İzmir'den İstanbul’a selam getirdim, umut, cesaret getirdim. Sevgili kardeşlerim Türk milletinin gözbebeğine Ekrem Başkan sevgiyle, tutkuyla, aşkla baktı. Şimdi sahip çıkma sırası bizde. Çünkü İstanbul’la Türkiye’nin kaderi ortak. İstanbul bir kez daha nefes alacak, Türkiye’de hep beraber nefes alacağız. Şimdiden zaferimiz kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Editör: Duygu Kaya