Türkiye 28 Mayıs Pazar Günü 13. Cumhurbaşkanı’nı seçecek. Ülkede 14 Mayıs’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçiminde; Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49 oranında oy alırken, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 45 oranında oy aldı. Uzun yıllardır CHP’nin yerelde iktidarda olduğu ve AKP’ye karşı duruş sergileyen İzmir ise yüzde 68 civarındaki bir oy oranıyla tavrını yine değişimden yana kullandı. Türkiye için ‘tarihi seçim’ olarak nitelendirilen 28 Mayıs’ta ülkenin kaderinin belirlenmesine saatler kaldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu seçmenlere çağrıda bulundu.

Yapacağını yapacak

İzmir’in, Türkiye’deki değişimin öncüsü olacağını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir tarih boyunca Türkiye’yi kurtaran, Türkiye’nin öncüsü kent olmuş. Bu birinci turda da böyle oldu, İzmir’in aldığı 400 binin üzerindeki oyla seçim ikinci tura kaldı. Dolayısıyla İzmir 28 Mayıs’ta yine bence yapacağını yapacak ve Türkiye’nin değişimin öncüsü olacak. Katılım oranının da değişim talebinin de artacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Sandığa davet etti

Seçmenlere seslenen CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise, “Bütün seçmenleri sandığa davet ediyoruz, muhakkak herkes gidip oyunu kullansın. Bu bir demokrasi görevi… 21 yıldır var olandan mutlularsa, ekonomileri daha iyiyse, daha özgür bir toplumdaysak gidip Erdoğan’a oy versinler. Eğer böyle değilse, değişimden yana oy kullanıp Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı yapsınlar. Böylece bütün bu karanlıktan, yoksulluktan kurtulalım” diye konuştu.

Gizem TABAN

Muhabir/Politika haberleri/izgazete.net

Editör: Duygu Kaya