28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna sayılı günler kala, Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası'nda Karadeniz federasyonları ve dernekleriyle buluşma düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer'in ev sahipliğinde yapılan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da katıldığı buluşmada federasyon ve dernek başkanlarının fikir ile ve görüşleri alındı. Türkiye'nin çok kritik bir seçime gittiğini belirten Başkan Soyer, seçimin referandum gibi yaşanacağını söyledi.

Türkiye tarihinin en kritik, en önemli seçimi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu seçim belki de Türkiye tarihinin en kritik, en önemli seçimi. Bu seçimde aslında bir sistemin devamı veya başka bir şeyin tercihi söz konusu. Böyle bir seçimde bir tek şey söyleyebilirim; ne olur sandığa gidin. Herkesten tek tek bunu rica ediyorum. Çıkacak sonuç, sandığa gitmeyenlerin de çoluğunu çocuğunu ilgilendirecek sonuçlar doğuracak. Seçim bir sistemin referandumu niteliğini taşıyor olacak. Eğer sandığa gidilmezse, eksik tecelli edecek bir milli irade olur. 8 milyonun üzerinde bir insanın sandığa gidip oy vermemiş olması çok büyük eksiklik” dedi.

Birbirimize sahip çıkmaya devam edeceğiz

Seçim sonrası sandığa gitmeyenler için yapılan bazı araştırmalardan örnek veren Başkan Tunç Soyer, “Yüzde 97 ile seçimlerin rekor kırdığı ülkeler var. Bizim 8 milyon insanla ilgili yapmamız gerekenler var diye düşünüyorum. İnancınız, tercihiniz ne olursa olsun gitmemenin hepimizin istikbalini etkileyecek sonuçlar doğuracağını bilmemiz lazım. Bu en temel vatandaşlık görevine davet etmemiz lazım. Seçim bitecek, hayat akmaya başlayacak. İşte o zaman bize çok iş düşüyor. Biz bu memleketin sevdalıları, birbirimize sahip çıkmaya devam edeceğiz, kucaklaşmaya, duyup anlamaya devam edeceğiz” dedi.

Federasyon ve dernek başkanları da toplantı için Başkan Tunç Soyer'e teşekkür etti ve seçmenlerin sandığa gitmesi konusunda çağrı yaptı.

Editör: Duygu Kaya