Manisa'nın Soma ilçesindeki bir maden işletmesinde meydana gelen, 5 işçinin yaşamını yitirdiği ve 2 işçinin yaralandığı maden göçüğüne ilişkin adli süreç devam ediyor. Soma Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 3 cumhuriyet savcısı tarafından yürütülen geniş çaplı soruşturma kapsamında, olayda sorumluluğu ve ihmali bulunduğu değerlendirilen yetkililer hakkında düğmeye basıldı. Düzenlenen operasyonlarda, aralarında maden şirketinin genel müdürünün de yer aldığı 9 şüpheli gözaltına alındı.
GENEL MÜDÜR DE GÖZALTINDA
Kararın ardından harekete geçen jandarma ekipleri, maden şirketinin genel müdürünün de aralarında bulunduğu 9 şüpheliyi gözaltına aldı.
Şüphelilerin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.
5 İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ
Madende meydana gelen göçükte 5 işçi yaşamını yitirmiş, 2 işçi ise yaralanmıştı. Olayın ardından başlatılan soruşturmada olası sorumluluk ve ihmaller araştırılıyor.




