Türk sinema, tiyatro, dizi oyuncusu, yazar ve eğitmen Can Gürzap vefat etti. Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre; 79 yaşındaki Gürzap, hayata gözlerini yumdu. Usta sanatçı, 2018'de ciddi bir trafik kazası geçirmişti. Gürzap, bir süredir hastanede aort anevrizması tedavisi görüyordu.

Tiyatro ve sinema dünyası yasa boğuldu

Can Gürzap'ın vefatının ardından meslektaşları üzüntülerini dile getirdi.

Ali Poyrazoğlu: Çok önemli ve değerli bir oyuncuyu, düşünce adamını ve öğretmeni kaybettik. Hepimizin başı sağolsun. Diksiyon ustasıydı. Kardeşimin sınıf arkadaşıydı o zamanlardan yani tiyatrocu olmadan önce tanıyordum. Çok üzgünüm. Mesleğe kendini adamıştı. Kültür insanıydı. Türkiye ağacından çok önemli bir dal kırıldı.

Oktay Kaynarca: Şoktayım, söleyecek bir şey bulamıyorum. Hocamızdı... Milletimizin başı sağ olsun. Çok önemli bir değerimizi kaybettik.

Nilgün Belgün: Ah içim yandı ah çok üzüldüm. Daha dün oyun fotoğrafımızı paylaşmıştım. Çok iyi dostum oyun arkadaşım canım Can.

Zafer Algöz: Oyuncu, yönetmen, ağabeyimiz… Can Gürzap’ı yitirdik… Başımız sağolsun. Çok üzüldüm… Klas adam Can hocam… Mekânın cennet olsun…

Can Gürzap Kimdir?

26 Mayıs 1944'te İstanbul'da doğdu. İlk tiyatro eğitimini, kendisi gibi sanatçı olan babası Reşit Gürzap'tan alan sanatçı, 1962'de Kadıköy Maarif Kolejini tamamladıktan sonra Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü bitirdi ve Londra'da Central School of Speech and Drama'da eğitim gördü. Gürzap, Ankara Devlet Tiyatrosu'nda yönetmen ve oyuncu olarak görev yaptı. Konservatuvarda öğretmen olarak derslere girdi. TRT'de radyoya birçok radyo tiyatrosu hazırladı. 1971'de meslektaşı Arsen Gürzap ile evlendi. Gürzap, 1978'de İstanbul Devlet Tiyatrosu kurucu müdürü oldu.

Aort anevrizması nedir?

Sol kalpten çıkan ve aort adı verilen atardamarda bölgesel genişleme olması sonucu kesecik oluşması durumudur. Sıklıkla 60 yaşın üzerindeki hipertansiyon hastalarında görülebilen bu genişleme noktalarında ani olarak yırtılmalar meydana gelebilir. Buna aort yırtılması ya da tıbbi adıyla aort diseksiyonu denmektedir.

Editör: Esra Seyirden