İZ GAZETE - İkramiye, ek gösterge ve ek zam talebi karşılanmayan SGK çalışanları
 Buca , Konak, Bornova, Menderes, Karşıyaka, Tire, SGK Rant Tesisleri, SGK İl Müdürlüğü Birimleri, SGK Tahsis Ek Binaları’nda iş bıraktı. Emekçiler adına açıklamayı Büro Emekçileri Sendikası(BES) İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven yaptı.

İzmir SGK İL Müdürlüğü Önünde yapılan açıklamada,  “EYT çıktı, deprem oldu acımızı yaşayamadan 10 Kat artan iş yoğunluğunun altında SGK çalışanları olarak unutulduk. Yeterli personel yok, yeterli altyapı yok. 80 Milyona hizmet veren, 1 ayda 2,5 Milyon EYT’liye aylık bağlaması beklenen SGK çalışanlarına reva görülen şey ise fazla mesai sadakası oldu” denildi.

WhatsApp Image 2023-03-30 at 13.17.04

En az 5 yıl sürecek bir iş yoğunluğundan bahsediyoruz

Yapılan açıklamada, “SGK çalışanın ikramiye hakkı, 3600 Ek gösterge talebi, ek zam talebi unutuldu…

27 TL olan fazla mesai ücreti 51 TL ye çıkınca sanki SGK çalışanları zengin olmuş gibi Hürriyet v.b. haber portalları bunu popüler haber yaptılar. Havuz medyası hesaplasın bir de bundan vergi düşsün sonra alsın bu sadakayı başlarına çalsınlar. Mübarek Ramazan Ayında SGK çalışanına reva görülen akşam demeden hafta sonu demeden çalışmak ve ailesinden çoluğundan çocuğuna ayıracağı 50 saattir söz konusu olan. SGK çalışanı bu 50 saati aslında karşılıksız veriyor aslında. Fazla mesaiye geldiğinden yol ve yemek parasını da kendisi karşılıyor. Yıpranması, performans baskısı, mevzuat yoğunluğu, stresi, yorgunluğu alarak evine dönebiliyor? Sanki SGK çalışanı 3000 TL. ikramiye alıyormuş da 6000’e çıkmış gibi şeklinde haber yapanları medyayı kınıyoruz. Öncelikle fazla mesai personel eksikliği nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Başta EYT nedeniyle başvuruna tüm vatandaşlara daha iyi ve zamanında hizmet verebilmek için personel eksikliğinin acilen giderilmesi, SGK çalışanlarının taleplerinin yerine getirilmesi gerekiyor. SGK da en az 5 Yıl süre ile devam edecek bir iş yoğunluğundan bahsediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

En yoğun kurumlardan biri

SGK yaklaşık 30 Bin personel ile doğumdan ölüme 80 Milyona hizmet vermektedir” denilen açıklamad

 “Mevzuat yoğunluğu ve iş yükü açısından en yoğun kurumlardan biridir. SGK çalışanları olarak vatandaşa daha iyi hizmet vermek ve insanca ücret insanca çalışma koşulları için TBMM’yi göreve çağırıyoruz” ifadeleri yer aldı.

 Talepler sıralandı

Açıklamada şu talepler dile getirildi:

·       Sosyal Güvenlik Kurumu Emekçileri olarak 2012 yılında bu yana gasp edilen ikramiyelerimizi ve diğer ek ödemelerimizi geriye dönük istiyoruz!

·       Sosyal Güvenlik Kurumu Ek Ödeme Yönetmeliğinde yer alan ek ödeme puanlarına 100 er puan eklenmesini istiyoruz!

·       Ek gösterge düzenlemesinde 3600 kapsamı dışında bırakılan SGK çalışanlarına da 3600 ek gösterge istiyoruz!

·       Aynı Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda olduğu gibi, kurum içi uzmanlık kadrolarının ihdas edilmesini ve sosyal güvenlik tazminatı ödenmesini talep ediyoruz!

·       Ücretsiz yemek hizmeti istiyoruz!

                                                                                                         

                                                                                                          Mustafa GÜVEN

                                                                                                            Şube Başkanı