Seferihisar’da yayın yapan gazetelerin imtiyaz sahipleri, muhabirler ve basın danışmanlarının üye olduğu cemiyetin olağan genel kurulu Çağan Irmak Salonu’nda gerçekleşti.

SRCN3446 2

Tek listeyle gidilen seçimde, yeni yönetim oy birliğiyle belirlenerek başkanlığa İnanç Karabulut getirildi.

Geçen dönemin faaliyet raporunu okuyarak genel kurulun açılış konuşmasını Başkan Yardımcısı Evrim Ataman yaparak şunları söyledi:

“Walt Disney, Disneyland’ı kurarken uçakla yerini seçmiş. Ancak ömrü açılışına yetmemiş. Çölün ortasında bi arazi, müthiş bir vizyon… Açılışında kardeşi ‘Walt öldüğü için burayı göremedi ne düşünüyorsunuz’ sorusuna, ‘Walt o araziyi seçmeseydi biz bugün burada olmazdık’ cevabını vermiş.  Bizim derneğin Walt’u Mustafa Ağabeydir. Seferihisar’ın ilk gazetecisi Mustafa Karabulut neredeyse 50 yıl önce bu günleri gördü. Seferihisar’da sayesinde bir basın kültürü oluştu. Kendisine minnettarız.

Başkanlığa seçilen İnanç Karabulut,  “Her zamanki gibi, basın danışmanı, muhabir, imtiyaz sahibi, basın kartı var, yok ayrımı yapmadan omuz omuza ve dayanışmayla büyüyeceğiz. Seferihisar Basın Merkezi hayalimizi bu dönemde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Genç gazetecilerin yeni dijital araçları etkin kullanması ve sektörün duayenlerinin tecrübelerinden faydalanması için ücretsiz eğitim programlarını arttıracağız” dedi.

3 yıl için görev yapacak yönetim, denetim ve disiplin kurulu şu isimlerden oluştu:

Başkan

İnanç Karabulut

Başkan Yardımcısı

Evrim Ataman

Yönetim Kurulu Üyeleri

Cemrecan Tutar

Ezgi Yeşil

Mürüvvet Dur

Denetim Kurulu

Baha Okar

Mehmet Şenel

Fırat Çağlar Özlü

Yönetim Kurulu Üyeleri yedek liste

Caner Güney

Halil Bor

Dilek Gürbüz

Dilan Taşdemir

Sercan Öztürk

Denetim Kurulu yedek liste

Sevil Ege

Mahmut Ölmez

Şerife Gürbüz

Editör: Duygu Kaya