CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 31 Mart seçimleri öncesinde seçmenlere seslendi.  Kılıç, şunları söyledi:

“31 Mart’ta kentlerimize olduğu kadar önümüzdeki genel seçimlere de ışık tutacak bir seçime gidiyoruz. Memleketin 22 yılını çöpe atanlara, şehirleri rant sevdasına kurban edenlere karşı yeni bir mücadele örgütledik.

Bu mücadelenin amacı AKP’nin yolsuzluk, yasak ve yoksulluk üçgenine sıkıştırdığı şehirlerimizi korumak, tarikatların ve cemaatlerin belediyeler üzerindeki vesayetlerini kırmak, vatandaşlarımızın yaşam biçimlerine müdahale etmelerinin önüne geçmektir. Bu mücadeleye yoldaş olmak için bütün vatandaşlarımızın sandığa gitmesi, sandık görevlilerimizin de iradenin sandığa doğru bir şekilde yansıyıp yansımadığını sıkı sıkıya takip etmesi gerekir.

Elini vicdanına koy

Sen de insani şartlarda yurtlar istiyorsan, nitelikli kreşler istiyorsan, kira derdinden kurtulmak istiyorsan, güvenli, huzurlu kentler istiyorsan, şimdi sandığa gitmenin tam zamanı. Sandığa giderken de elini vicdanına koy ve Çorlu’da, Soma’da, Aladağ’da, Karaman’da, İliç’te, Ankara Gar katliamında gelmeyen adaleti unutma.

İktidarı sınırlayacak sizsiniz

11 şehir gözümüzün önünde yıkıldığında müdahale etmeyenleri unutma. Bu pazar tüm vatandaşlarımızı mücadelemizi büyütmeye, Cumhuriyet’in savunucusu, demokrasinin teminatı Cumhuriyet Halk Partisi adaylarına oy vermeye davet ediyorum. Unutmayın ki; iktidarı ve uygulamalarını sınırlayacak olan sizlersiniz.

Editör: Tuğkan Üsküp