Kınık’ta kıran kırana bir seçim yarışı gerçekleşirken CHP Kınık Belediye Başkan adayı Sema Bodur Bir TV’de Seçime Doğru Programının konuğu oldu. Bodur programda, adaylaşma sürecini, seçim çalışmalarını ve Kınık için projelerini anlattı. 

Kınık için nasıl yola çıktığını anlatan Bodur, “İşlerim de çok fazla olmasına rağmen, ‘Elimi taşın altına koymam gerek’ dedim. İşimi gücümü bir tarafa bırakarak, ‘Artım işim gücüm Kınık’ dedim. Bir grup arkadaşım Kınık’tan beni ikna etmek için gelmişti ve onlar bile ben çok hızlı ikna olunca şaşırdılar. Siyasetin fahri bir görev olduğunu düşünerek, ‘Onu da artık başkası yapsın’ diye düşünmüştüm ama memleketime kıyamayarak siyaseti hiç düşünmeme rağmen kendimi siyasetin içinde buldum” diye konuştu.

İş hayatında edindiği tecrübeler ve Kınıklı oluşundan ötürü hazır bir belediye başkanı olacağını kaydeden Bodur, “Kınıklılar, ‘Bir belediye başkanımız’ olsun diyerek, kâğıt ve kalemle çizseydi bu aday ben olurdum. Memleketimin aradığı aday, devlet terbiyesi alarak büyümüş, çocukluğundan bu yana ailesinden ötürü ticaretin içinde, Kınık’ta hayvancılığın ve tarımın içinde büyümüş, sanayici, üretim sektöründe olan birisi olarak yarın belediyeye otursam, ‘Bu nedir?’ diye düşünmeyeceğim. Belediyede olan hiçbir şeye yabancı değilim. Kınık, ben kazandığımda hazır bir belediye başkanı bulacak” dedi.

Kadın adayı bağrına bastı

Bir kadın aday olarak Kınık’ın kendisini bağrına bastığını ifade eden Bodur, “İzmir’de açıklanan ilk kadın aday bendim. Emin ve hazır olarak, hızlı olarak, beklenen bir adaymış gibi adaylık sürecine girdik. Cumhuriyet tarihi boyunca Bakırçay ilk kez bir kadın aday çıkarttı. Sokakta çok iyi karşılanıyoruz. Herkes tutup kendine çekiyor ve candan sarılıyorlar, sanki beni bekliyorlarmış gibi, bu kadar büyük bir ilgi ve alakayı beklemiyordum. Mahallelerimizden birine gittik, 85 yaşında bir kadın, ‘Ben senin sesini duydum da geldim, seni görmeye geldim’ dedi, o teyze ağladı ben ağladım. Çocuklarımızın ve yaşlılarımızın ilgisi çok fazla oluyor. Çocuklar artık neredeyse öğretmenlerinden kopup gelip sarılacaklar” şeklinde konuştu.

Ben iyi bir antrenörüm

Güçlü, genç bir ekip kurduğunu ve sağlam adımlarla yola çıktıklarını ifade eden Bodur, “İnsanlar bizim neler yapabileceğimizi biliyorlar, beni ve benim gücümü biliyorlar. Evet, kadın aday ama o kadın elini şöyle masaya bir koydu mu istediğini yapar görüşü var. Doğru, genç insanları meclis üyesi adayı olarak gösterdik. Emek verdiğimiz zaman üzerine koyarak giden gençlerimiz olsun istedik. Çok genç bir meclis üyesi listemiz var, herkes çok şaşırdı, ‘Yılların partilileri var, onlar itiraz etmedi mi?’ dediler, etmediler, ‘Sema Hanım bu yolu yürüsün’ dediler. Ben iyi bir antrenörüm, iyi bir takım kurduk ve sahaya çıktık” dedi.

Bir öncü gerek

Kınık’ın bir yerleşim yeri olarak iyi değerlendirilemeyen yönlerinden ve bir öncü olacağından bahseden Bodur, “Kınık çok eski bir yerleşim merkezi, eski insanlar doğru yerlere yerleşirler. Önemli olan doğru yönetimle doğru işlerin yapılmasıdır. Çiftçi traktörlerini yenilemiş, gübresini atmış ve elinden geleni yapmış ama Kınık Belediyesi ne yapmış? İnsanlar bir şeyler yapmaya çalışıyor ama bir öncüye ihtiyaç var” diye konuştu.

Yatırımcıların kendisine, ‘Biz de Kınık’ta iş yapacağız’ diye haber gönderdiğini söyleyen Bodur, “Biz, Kınık’a birçok yatırımcı getirebiliriz ama bize kalacak konutlar lazım olacak. Kınık artık göç vermeyecek göç alan bir yer olacak. Kınık’ın avantajlarını ortaya çıkaracağız ve kullanacağız. Sema Bodur Kınık için bir projedir. Birçok şeyi göreceksiniz ki altından çok rahatlıkla kalkacağız ve Kınık bir marka olarak Cumhuriyetin 100’üncü yılında uyanışa geçecek” dedi.

Herkesin işi olacak

Kınık’ta herkese iş imkânı sağlayacaklarını belirten Bodur, “İnsanlara kadın, erkek fark etmez iş imkânı sağlayacağız. Kadınlar önceden tarlalarda çalışıyordu ama şimdi kadınlar biraz daha tarlalardan koptular. Kadınlar daha rahat bir hayata geçti ama bu rahatlık artık bitecek ve kadın arkadaşlarımız çalışacak ve üretecekler. Kendi topraklarımızda kendi insanlarımızla birbirimize baktığımızda çok rahat anlaşabiliyoruz, onlar gibi olan bir adayları var. Benim 2 tane kırmızı çizgim var diyorum, biri halkım biri memleketim” diye konuştu.

Kınık’ta iyi bir tablo yok

Kınık Belediyesi’nde iyi bir tablo görmediklerini ve ekonomik olarak zorlanacaklarını ancak ne olursa olsun bahanelerin arkasına sığınmayacaklarını söyleyen Bodur şöyle konuştu:
“Kınık Belediyesi’nde iyi bir tablo görmüyoruz. Her zaman, ‘İktidar hükümetinin belediyesiyiz’ diyorlar, dünya kadar tarla sattılar hatta bazı belde belediyeleri malıyla birlikte devredildi ve satıldı. Bu kadar satıştan sonra dahi bütçe sıkıntısı var. Belediyemiz var ama belediyenin yanında şirketler var, bu şirketlerin de getirdiği sorumluluklar var. Ben, iyi bir muhasebeciyim ve neyle karşılaşacağımın ve bu işin içinden nasıl çıkacağımın farkında ve bilincindeyim. Biz, şirketlerimize haddi olan işi yaptıracağız. Bunlarla ilgili de Allah’ın izniyle planlarımız hazır. Ben, ‘Belediyenin şu kadar borcu var’ diyerek kendime mazeret yaratmayacağım, ben bunları bile bile geldim.”
 

Editör: Tuğkan Üsküp