İZ GAZETE- Halk TV’de yayımlanan; depremzede aileler için bağışların toplandığı dayanışma kampanyası Bir Kira Bir Yuva'da pek çok hayırsever vatandaş, ünlü sanatçı ve siyasi katıldı. Mağdur ailelere direkt olarak temas eden bu kampanyada ise rekor bağış Savaş Ateş isimli biri tarafından yapılmıştı.

Ateş, "Kızlarım Lina ve diğer kızım Mina, onların adına bu bağışı yapıyorum" açıklamasını yaparken, anılan isimlerin Sedat Peker'in kızlarının adlarıyla aynı olması sosyal medyada bir anda gündem oldu, bağışı yapan kişinin Sedat Peker olduğu öne sürüldü.

Özge Peker yalanladı

Bu gelişmenin ardından Sedat Peker'in eşi Özge Peker, Instagram hesabından bir açıklama yayınladı. Özge Peker, 50 milyon liralık bağışın Sedat Peker tarafından yapılmadığını duyurdu.

Başkan'dan dikkat çekici açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, bugün İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programında açıklama yaparak, 50 milyon TL bağış yapacağını söyleyen Ateş'in hala bağış yapmadığına dikkat çekti.

Soyer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Kıbrıs’tan bağlandığını belirten biri 50 milyon bağışlayacağım dedi, o gelmedi. Onu çıkarırsan arada 43 milyon TL’lik taahhüt edilen ve alamadığımız para var. 444 40 35. Vatandaşlarımız ola ki o gün telefonlar kitlendiği için yardım yapamadı. Bu numaradan bize ulaşmasını istiyoruz.

Editör: Duygu Kaya