Türkiye yarın ikinci tur Cumhurbaşkanı Seçimi için oy verme sürecine girdi. Oy verme işlemi, ülke genelinde saat 08.00'de başlayacak ve saat 17.00'de sona erecek. Seçim günü yasakları ise sabah saatlerinden itibaren uygulanmaya başlanacak.

Seçim yasakları, sabah saat 06.00 itibarıyla başlayacak ve propaganda yasağı da bugün saat 18.00'de başlamış olup 24 saat boyunca devam edecek. Yarın sandıklar kapanana kadar, propaganda içeren haber ve yayınlar yapılmayacak. Ancak saat 18.00 ile 21.00 arasında Yüksek Seçim Kurulu'nun seçime ilişkin haber ve tebliğleri yayımlanabilecek. Saat 21.00'den sonra ise tüm yayınlar serbest olacak, ancak YSK bu saati daha erkene alabilecek.

Ayrıca, YSK tarafından önceki seçim döneminde duyurulan bir bilgiye göre, 28 Mayıs tarihinde alkollü içki satışı geçici olarak yasaklanacak. Bu nedenle, seçim günü sabah saat 06.00'dan gece 24.00'e kadar alkollü içki satışı yasak olacak.

Seçim gününde kahvehane, kıraathane, internet kafe gibi umumi eğlence yerleri kapalı olacak ve eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda sadece yemek servisi yapılacak. Düğünler ise saat 18.00'den sonra gerçekleştirilebilecektir. Yerleşim yerlerinde, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında kimse silah taşıyamayacak.