Las Vegas'ta bir dansçı, Taylor Swift'i marka ihlali nedeniyle dava etti. Dansçı, dünyaca ünlü şarkıcı Taylor Swift’in son albümü olan The Life of a Showgirl’ün , 12 yıldır inşa ettiği markasına zarar verdiğini öne sürdü.

İran’dan ABD’ye rest: Felaket yaşatacağız!
İran’dan ABD’ye rest: Felaket yaşatacağız!
İçeriği Görüntüle

Hollywood Reporter'ın haberine göre, Taylor Swift marka ihlali davasıyla karşı karşıya. Davacı, Las Vegas'ta sahne alan dansçı Maren Flagg'in sahne adı olan Maren Wade.

Dava dilekçesinde Maren Wade, Taylor Swift'in "The Life of a Showgirl" albüm başlığını kullanmasının, son 12 yıldır inşa ettiği ve uzun süredir varlığını sürdüren " Confessions of a Showgirl " markasını "gölgede bırakma" tehdidi oluşturduğunu iddia ediyor.

Maren Wade, davalıların marka ihlali, menşe yanlış beyanı ve haksız rekabetle suçlandığını iddia ediyor. Mahkemeden Taylor Swift'in "The Life of a Showgirl" ifadesini kullanmasını yasaklayan bir ihtiyati tedbir kararı vermesini ve kendisine kar kaybı, avukatlık ücretleri ve diğer zararlar için tazminat ödemesini talep ediyor.

Taylor Swift ve Universal Music Group temsilcileri dava hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Wade'in avukatı Jaymie Parkkinen yaptığı açıklamada, "Swift'in yeteneğine ve başarısına büyük saygı duyuyoruz, ancak marka hukuku, her seviyedeki yaratıcıların inşa ettiklerini koruyabilmelerini sağlamak için vardır" dedi.

Taylor Swift'in kariyerindeki 12. albümü olan "The Life of a Showgirl", Ekim ayında piyasaya sürüldü ve Spotify'da dinlenme rekorları kırarak 2025 yılının en çok satan albümü oldu.

Dava dilekçesine göre, Wade 2014 yılında Las Vegas Weekly için "Bir Şov Kızının İtirafları" adlı köşe yazısını yazmaya başladı ve daha sonra bunu bir sahne gösterisine dönüştürdü. Projeyi, "dev bir doğum günü pastasının içinde sıkışıp kalmaktan Madonna taklitçisini taklit etmeye kadar, eğlence sektöründeki bir kariyerin zorlukları ve absürtlükleri hakkında samimi ve çoğu zaman mizahi öyküler" olarak tanımlıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ