salman-yapi1991 yılında işçi olarak inşaat sektörüne atılan Salman Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Salman, mesleki kariyerinde ustalık ve taşeronluk yaparak yol aldı. 2011 yılında ise Gümüldür’de kendisine ait 3 katlı konutu yıktırıp yerine 5 katlı bir bina inşa ettirdi ve müteahhitliğe ilk adımını attı. Salman, Menderes ve Gaziemir’de yüzlerce konut teslim etti. 

IMG_6694

12 yıldır müteahhitlik yaptıklarını ifade eden Salman, “Yaptığımız projeler hem kalite hem de konfor açısından müşterilerimizin taleplerine cevap veriyor. İnsanların yaşamını kolaylaştıracak detaylara yer veriyoruz. Tasarladığımız peyzaj mimari ve sosyal noktalar ile müşterilerimize yaşam alanları sunuyoruz. Her projemizde kaliteyi daha da yukarı taşıyoruz. Dürüstlüğe ve güvene çok önem veriyoruz” dedi.

Aktif olarak proje geliştirdiklerini belirten Salman, mevcut yatırımlarından da bahsetti: “Menderes bölgesinde villa ve yatay mimarili konutlar inşa ettik. 3 yıldır Gaziemir bölgesinde site projeleri yapıyoruz. Sarnıç’ta 48 konutluk projemizde sona geldik. 2 ay sonra teslimler başlayacak. Karabağlar Bozyaka’da 100 konutluk yeni bir projeye başladık. Projemiz kaba inşaat aşamasında. 8 ay sonra projemizi teslim etmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

WhatsApp Image 2022-12-25 at 11.13.31 (1)

 ‘İŞİN MUTFAĞINDAN GELİYORUM’

İnşaatı organize etmenin öneminden bahseden Salman sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kendimi müteahhit olarak değil şantiye şefi olarak gördüğüm için inşaatın tüm süreçleriyle birebir ilgileniyorum. İşin mutfağından geldiğim için her şeyi çok iyi organize edebiliyorum. İnşaatlarımızı çok hızlı tamamlıyoruz. Yaptıklarımızla gurur, yapacaklarımızla heyecan duyuyoruz. Kaliteden hiçbir şekilde taviz vermiyoruz. Doğramasından ahşabına kadar tüm malzemelerde A kalite markalarla çalışıyoruz. Verdiğimiz tüm sözleri tutuyoruz. Bundan dolayı yatırımcılarımıza güven veriyoruz. Projeye başladığımızda yatırımcılardan çok talep alıyoruz. Bizden daha önce ev alanlar kalitemizi ve hızımızı bildiği için bizi tercih ediyorlar. Projemizin ortalama yüzde 60’ını yatırımcılara satıyoruz. Genellikle inşaatı bitirmeden satışlarımızı tamamlamış oluyoruz.  Bugüne kadar hiç satış problemi yaşamadık.”

WhatsApp Image 2022-12-25 at 11.14.03

SİTELERE 20 YIL HİZMET

İnşa ettikleri sitelerin yönetimini 20 yıl boyunca üstlendiklerini belirten Salman, “Biz yapalım, satalım, gidelim mantığıyla hareket eden bir firma değiliz. Yaptığımız projelerin yönetimini de alıp 20 yıl boyunca hizmet etmeye devam ediyoruz. İnşa ettiğimiz sitelerin kalitesini korumak amacıyla kar amacı olmayan bir yönetim şirketi kurduk. Daireye ne katabiliriz, nasıl daha rahat bir yaşam sunabiliriz düşüncesi içindeyiz. İhtiyaçları tespit ederek ilerliyoruz. Örneğin yatak odasına çelik kasa koyuyoruz. Evine yardımcı çağıran konut sahipleri özel eşyalarını korumak zorunda hissetmesinler istiyoruz. Mutfakta su arıtması her evin ihtiyacı.  Küçük dokunuşlar ile büyük kolaylıklar sağlamayı hedefliyoruz.  Bu ince detayları düşünüp çözümler üretiyoruz” dedi.

WhatsApp Image 2022-12-25 at 11.13.28

Şeyhmus Salman Gaziemir’in en büyük projesini hayata geçirmeye hazırlandıklarını ifade ettiği konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Biva Mimarlık ile birlikte yeni bir projeye başlıyoruz. Çok özel bir proje olacak. Gaziemir’in en büyük projesini hayata geçireceğiz. Biva Mimarlık ile iş ortaklığı yaparak Gaziemir’e değer katacak bir proje yapacağız. 2023 yılının ilk yarısında inşaata başlamayı hedefliyoruz.”

‘KRİZ AVANTAJA DÖNÜŞEBİLİYOR’

Sektördeki gelişmeler hakkında da kısaca fikirlerini paylaşan Salman son olarak şunları dile getirdi. “İnşaat sektöründe pandemi, maliyet artışları, yüksek faiz oranlarından kaynaklı bir kriz ortamı var. Kriz bazen avantaja dönüşebiliyor. İşinizi doğru, kaliteli ve zamanında yapıyorsanız mutlaka satarsınız. Yanlış lokasyonda, kaliteli olmayan bir proje yaparsanız kriz olmasa dahi satış sıkıntısı yaşarsınız. Kaliteli projelerle kriz zamanında yapılan inşaatlar ise avantaja döner. Piyasanın alım satım gücü normale döndüğünde arz talep dengesinde öne çıkarsınız ve rakip şirketlerin önüne geçersiniz.”

Editör: Duygu Kaya