Yan yola savruldu... Kütahya'da kanlı kaza
Yan yola savruldu... Kütahya'da kanlı kaza
İçeriği Görüntüle

Manisa’nın Salihli Belediyesi'nde çalışan tekniker Erkan Keskin’e verilen “kavşakta araç sayma” görevi verilmesi sonrası CHP'li Belediye Başkanı Mazlum Nurlu’ya İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma izni verildi.

Nurlu ile eski Zabıta Müdürü Deniz Ekşi ve eski Zabıta Amiri Hüseyin Güzelgün hakkında da izin verildi.

ÇALIŞAN HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Kronik rahatsızlıkları bulunan tekniker Keskin, 2024 yılının Temmuz ayında kavşakta araç saymakla görevlendirilmesi sonrası fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Geçirdiği ameliyatlara ve şeker hastası olduğuna dair raporları bulunmasına rağmen koruyucu ekipmanı olmadan güneş altında çalıştırılan Keskin, konuya ilişkin suç duyurusunda bulundu.

İŞ KAZASI OLARAK KAYITLARA GEÇTİ

Manisa Kulis Haber’in ulaştığı ayrıntılara göre Gökpınar Caddesi üzerindeki kavşakta koruyucu ekipman verilmeden çalıştırılan Keskin’in yaşadığı durum resmi kayıtlara "İş Kazası" olarak geçti.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan 2026/233 sayılı karar raporunda asıl görevi inşaat teknikerliği olan nitelikli bir personelin, “günümüz teknolojisinde insansız yöntemlerle çok rahat çözülebilecek bir iş için yaz sıcağında sokak ortasında bekletilmesi mesleki kimliği değersizleştirme ve modern teşhir yoluyla manevi taciz” olarak nitelendirildi.

Belediye yönetiminden yapılan savunmalarda personelin 46 dakika görev yerinde kaldığı ifade etmesinin yanı sıra sağlık durumunu kullandığını iddia etti.

Keskin’in başvurduğu Manisa İkinci İdare Mahkemesi, söz konusu görevlendirmeyi 657 sayılı Kanun'un sınıflandırma ilkelerine ve Zabıta Yönetmeliği’ne açıkça aykırı bularak yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Bakanlık raporlarında belediye yönetiminin kısa süre içinde tekniker hakkında tam 25 kez tutanak tutarak üzerinde sistematik bir disiplin baskısı ve mobbing kurduğu belirlemesi de yer aldı.

Personele verilen kademe ilerlemesi ve aylıktan kesme cezaları da yine idare mahkemesi tarafından iptal edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ