ÖZLEM KARA/ İZ GAZETE Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde sağlık çalışanlarının Kovid- 19 testinin pozitif çıkması halinde pozitif vaka ile temaslı olan diğer sağlık çalışanlara test yapılmıyor. SES  Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur bu konuyu İz Gazete’ye anlattı

 Dokuz Eylül Üniversitesi hastanesinde pozitif vakalı sağlık çalışanı olduğunu iddia eden Uğur, “Bizim duyduğumuz, hastane personelinde çok sayıda pozitif vaka olduğu. Temaslıları beş gün için eve gönderip duruma göre test yapılması ve çalıştırılıp çalıştırılmaması gibi bir yöntem izleniyor. Cerrahi birimlerde hocalar dâhil çok sayıda pozitif çalışan olduğunu biliyoruz. Ama tabii bunlar resmen açıklanmıyor. O kişinin pozitif olduğu tespit edildikten sonra onun çalıştığı alandaki diğer sağlık çalışanlarına da  test yapılması gerekir. Çünkü temaslısın, aynı yerde çalışıyorsun bulaşmaması mümkün değil. Biz 2 metre mesafeli alanda çalışmıyoruz. Ne hastalarla ne de birbirimizle. Böyle bir şey mümkün değil. Çalışanların Kovid-19 semptomları yoksa test yapılmıyor. Test yapılsa belki bir dolu pozitif vaka çıkacak belki de o poliklinik kapatılmak zorunda kalınacak” dedi.

Dokuz Eylül’de pandemi polikliniğinde,  pozitif hasta sayılarının kriterlerinin değiştiğini ifade eden Uğur,” Hasta ağırlaşmadan yatırılmayacağı söyleniyor. Dolayısıyla hastanede yatan kişi sayısıyla Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Kovid-19 tedavisi gören kişilerinin sayılarını belirlememiz imkansız” ifadelerinden bulundu.

Editör: Haber Merkezi