TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 15 Nisan'da kalp rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede yoğun bakımda tedavi altına alınmış, 18 günlük yaşam mücadelesinin ardından 62 yaşında hayatını kaybetmişti. Çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklanan Önder için, bugün İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) anma töreni düzenleniyor.
Ahmet Türk törene katıldı
Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, anma törenine katılan önemli isimler arasında yer aldı. Uzun süredir akciğer kanseri tedavisi gören ve geçtiğimiz hafta kemoterapi sürecini tamamlayıp radyoterapiye başladığı açıklanan Türk’ün törendeki üzgün hali dikkat çekti.
Başsağlığı mesajı yayımladı
Ahmet Türk, Sırrı Süreyya Önder’in vefatının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda:
“Sevgili Sırrı Süreyya Önder’i kaybetmek büyük bir kayıp. O, kendini barışa, kardeşliğe, dostluğa ve daha ne kadar güzel şey varsa ona adamıştı. Yeri çok zor doldurulacak biri… Artık bir eksik değil, çok eksildik. Ama sana sözüm olsun evlad; kavuşacağımız ana kadar yolumuza devam…” ifade etti.