Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme Turu müsabakasında Göztepe – 1461 Trabzon FK arasında oynanan maçta 15 farklı okuldan 2500 öğrenci Gürsel Aksel Stadyumu’nda maçı izledi. Şubat ayında Göztepe Spor ve Eğitim Vakfı’nın katkılarıyla başlayan “Şehrimin Takımı” projesinde bugüne kadar; 7000’den fazla ilkokul ve ortaokul öğrencisi konuk edilmişti. 6 Aralık Çarşamba günü oynanan müsabakada ise ilk kez bir futbol maçında 2500’den fazla öğrenci misafir edildi. Misafir edilenlerin arasında özel öğrenim gören çocuklarımız da yer aldı.

Maçtan önce yapılan “Kids Zone” etkinliklerinde; çocuklara etkinlik alanı girişinde, içinde sürpriz hediyelerin ve Göztepe bilekliği ile çıkartmalarının olduğu çantalar hediye edildi.

Tüm çocukların yüzleri sarı kırmızı boyandı ve çocuklara patlamış mısır ikramları yapıldı.

Çocuklar tribündeki yerlerini almadan önce eğlenceli oyunlar oynayarak keyifli vakit geçirdiler. Tribünlere oturma vakti geldiğinde ise bando ekibi ile coşkulu bir şekilde çocuklar yerlerini aldı.  Etkinlik alanı ve stadyum etkinliğe özel tematik bayraklar ve pankartlar ile donatıldı.

Çoğu öğrenci hayatında ilk kez stadyumda maç izleme şansına erişti. Öğrenciler şaşkınlıklarını ve heyecanlarını gizleyemedi. Müsabakada yer alan görevliler ile birlikte maç boyunca Göztepe’ye tezahüratlar yapıldı. İkinci yarıda atılan 3 gol ile birlikte öğrencilerin sevinçleri görülmeye değerdi. Ege’nin gol sevinci videosu ise birçok kez sosyal medya hesaplarında paylaşıldı ve adeta “viral” bir içerik haline geldi.

Maçtan önce öğrenciler servisle okullardan alındı ve maç sonunda okula geri götürülürken, öğretmenlerden memnuniyet mesajları alındı. Organizasyon Twitter ve Instagram’da oldukça ilgi gördü. Birçok hesap sahada görmek istediğimiz görüntüler notuyla organizasyon görüntülerini paylaştı.

“Şehrimin Takımı” çok daha büyük projelerle yoluna devam ederken şehir aidiyetini ve sporun birleştirici gücünü aşılamaya devam edecek.

Editör: Özlem Çimen Durmaz