Kaldırıldığı hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle 66 yaşında yaşamını yitiren Reha Muhtar için Barbaros Hayrettin Paşa Camiinde düzenlenen törene ailesi, yakınları, meslektaşları ve sevenleri katıldı. Cenazede duygusal anlar yaşanırken, Muhtar’ın çocukları taziyeleri kabul etti.
DUYGUSAL VEDA
Törende sevenleri ve yakınları gözyaşlarına hâkim olamazken, Muhtar’ın televizyonculuğa damga vuran kariyeri de anıldı. Bir dönem ekranlara yön veren isimlerden biri olan Reha Muhtar için dualar edildi.
KIZINDAN KAMERALARA TEPKİ
Cenaze sırasında Reha Muhtar’ın kızı Mina, yoğun bir şekilde görüntü alınmasına tepki göstererek basın mensuplarından hassasiyet göstermelerini istedi.

USTA GAZETECİDEN VEDA
Gazeteci Uğur Dündar, meslektaşı Reha Muhtar’a ilişkin yaptığı açıklamada hem dönemin medya rekabetini hem de yaşanan sağlık sürecini şöyle anlattı:
“Allah rahmet eylesin. O dönemi hatırlayacaksınız; Mehmet Ali Birand, Ali Kırca, Reha Muhtar ve ben dönemin önemli anchormanlarıydık. Aramızda ciddi bir reyting yarışı vardı ancak hiçbir zaman birbirimizi kıracak bir durum yaşanmadı.
Reha Muhtar çok yakın arkadaşım değildi ancak önemli bir meslektaşımdı. 2024’te evinde düşerek beyin kanaması geçirdiğini öğrendim. Hastanede yalnız olduğunu duyunca ziyaret ettim. Maslak Acıbadem Hastanesi’nde ve sonrasında farklı merkezlerde tedavi gördü. Doğru müdahalelerle iyileşme süreci başladı. Üsküdar’daki hastanede fizik tedavi ve müzik terapisiyle desteklendi.O dönemde yeniden yürüyebilmesini sağladık. Elimizde görüntüler var ancak etik nedenlerle paylaşmıyoruz.”
SON YOLCULUK
Reha Muhtar, kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin duaları eşliğinde cenaze aracına konuldu. Ünlü televizyoncu Yeniköy Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

GÖZLERDEN UZAK BİR YAŞAM SÜRÜYORDU
1990'lı ve 2000'li yıllarda hazırlayıp sunduğu kendine has ana haber bültenleri, televizyon programları ve sıra dışı yayıncılık tarzıyla hafızalara kazınan ünlü televizyoncu Reha Muhtar, uzun süredir gözlerden uzak bir yaşam sürüyordu.
Gazetecilik kariyerine TRT'de başlayan Muhtar, Atina muhabirliği döneminde yaptığı başarılı haberlerle adını duyurdu. Ardından transfer olduğu Show TV ekranlarında uzun yıllar boyunca "Ateş Hattı" programını ve ana haber bültenini yönetti. Kendine özgü dramatik sunumu, canlı bağlantılarda sorduğu şaşırtıcı soruları ve "Acı var mı acı?" gibi Türk televizyon tarihine geçen ikonik replikleriyle ana haber yayıncılığına tamamen farklı bir soluk getirdi. Haber sunumunu bir şova dönüştürerek popüler kültürün en önemli figürlerinden biri haline gelen Muhtar, Türk medyasında geleneksel habercilik kalıplarını yıkan isim oldu.
Medyadaki aktif kariyerini noktaladıktan sonra Bodrum'da inzivaya çekilen ve kameralardan uzak, sakin bir hayatı tercih eden Reha Muhtar, televizyon dünyasında bıraktığı derin izler ve televizyonculuğa kazandırdığı dinamizmle hafızalardaki yerini koruyor.





