Rusya lideri Putin, Rossiya 1 televizyonuna açıklamasında, Minsk Anlaşmasını ve Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nikola Sarkozy’nin bu anlaşmayı yerine getirme niyetinde olmadıkları ve sadece Ukrayna ordusunu silahlandırmak için zaman kazandıkları yönündeki itiraflarını anımsatarak şunu dedi:

“Pişman olabileceğimiz tek şey, düzgün kişilerle iş yaptığımızı düşünerek aktif eylemlerimize daha erken başlamamış olmamız. Savaşı biz başlatmadık. Sadece savaşa son vermeye çalışıyoruz. İlk aşamada bunu barışçıl araçlarla, Minsk Anlaşması sayesinde yapmaya çalıştık. Ama bu konuda da bizi kandırdıkları ortaya çıktı.”

Putin ABD sçeimlerinde kimi tercih eder?

Putin, Rusya için mevcut ABD Başkanı Joe Biden yoksa selefi ve olası halefi Donald Trump’ın mı iyi olduğu sorusuna, şu yanıtını verdi:

“Biden. Çünkü daha deneyimli. Öngörülebiliyor. Güçlü bir politikacı.”

Biden'ın sağlık durumu hakkında ne düşünüyor?

Rus lider, Joe Biden’in sağlık durumuyla ilgili bir soru üzerine, “Ben doktor değilim. Bu konuda yorum yapma hakkına da sahip olduğumu düşünmüyorum” dedi.

Ben de kendi kağıdıma bakıyordum

Üç yıl önce de Biden hakkında ‘iş yapacak durumda olmadığı’ söylendiğini, ama Cenevre’deki görüşme sırasında böyle bir şey fark etmediğini anlatan Putin, “Evet, kağıda bakıyordu. Ama doğrusu ben de kendi kağıdıma bakıyordum. Önemli bir şey yok” diye ekledi.

Sağlık durumuna değil, politikasına bakmalıyız

ABD halkının seçeceği her bir liderle çalışmaya hazır olduklarını kaydeden Rus lider, ABD’nin mevcut politikasıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Biden’in sağlık durumuna değil, politikasına bakmalıyız. Onun politik duruşuna bakmalıyız. Günümüz idarenin sergilediği duruşun son derece zararlı ve hatalı olduğunu düşünüyorum. Ben bunu daha önce Biden’in kendisine de söyledim.”

Editör: Duygu Kaya