İZ GAZETE-  31 Mart 2024 yerel seçimleri yaklaşırken partilerin aday belirleme süreci de devam ediyor.

Gözler, yakın zaman genel başkan değişimi yaşamış CHP'ye çevrilirken, ana muhalefet partisi ile ilgili birçok iddia da gündem oluyor.

Adaylar çoktan belli mi?

Son olarak gazeteci Fatih Portakal, CHP'de aday adaylarını belirleme sırasında torpili engellemek ve şeffaflığı sağlamak amacıyla kurulan komisyonla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

Portakal, Urla için aday adaylığı koyan Mustafa Günay'ın Veli Ağbaba'nın akrabası olduğunu, Narlıdere'de adaylığını koyan Funda Akçay'ın ise Ağbaba'nın istediği isim olduğunu iddia etti.

Öte yandan komisyonun diğer üyesi Seyit Torun'un Kuşadası'na gidip Ömer Günel ile yemek yemesine tepki gösteren Portakal, "Şimdi merak ediyorum buralarda kimler aday gösterilecek, ön seçim yapacaklar mı? Yoksa adaylar çoktan belli mi? Gelecek ay ortasına kadar öğreneceğiz zaten… Ana muhalefeti gergin ve sıkıntılı günler bekliyor." dedi.

Berbat durum

Portakal'ın paylaşımının tamamı şu şekilde:

CHP’de Murat Karayalçın, Veli Ağbaba, Seyit Torun, Gökhan Günaydın ve Bihlun Tamaylıgil’den oluşan 5’li komisyon kurulmustu. Görevleri aday adaylarını belirlemek değil, torpili engellemek ve şeffaflığı sağlamaktı.

İzmir’de yaşadığım için çok şey kulağıma geliyor.

Urla’da başvuru yapan Mustafa Günay adındaki kişinin Veli Ağbaba’nın akrabası olduğu konuşuluyor, Narlıdere  aday adayı Fulya Akçay adındaki kişi de Ağbaba’nın istediği isimmiş. Malatya’dan vekil ol, tarafsız komisyonda yer al, adınız böyle şeylerle anılsın. Berbat durum.

Tarafsız Komisyonun diğer üyesi Seyit Torun da Kuşadası’na gitmiş. İlçedeki diğer adaylarla mülakat yapılırken mevcut başkan Ömer Günel ile yemek yemiş! Doğru bir şey mi?

Sadece bu 3 yer değildir tabii ki… Her yerde durum benzerdir.

Düşünsenize parti tarafından belirlenmiş bu isimlerin böyle anılması tarafsız heyet denilen bu yapıyı töhmet altında bırakır. Belki de hepsi böyle davranıyordur. Belki yeni genel başkanları böyle istiyordur! Belki de haberi yoktur!

Anket, eğilim, ön seçim bu söylemlere de çok itibar etmiyorum zaten. Bunlar değişimi anlamışlar ama yine çoğumuzun anladığı gibi anlamamışlar. Yeni gelenler yeni derebeyliklerini kurmaya çalışacaklar gibi duruyor.

Şimdi merak ediyorum buralarda kimler aday gösterilecek, ön seçim yapacaklar mı? Yoksa adaylar çoktan belli mi? Gelecek ay ortasına kadar öğreneceğiz zaten… Ana muhalefeti gergin ve sıkıntılı günler bekliyor.

Milleti uyutuyorlarsa

Cumhuriyet Hısım Partisi olmaya devam ederler.

Seyit Torun'un Ömer Günel ile yemek yediği iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü.
Editör: Duygu Kaya