Alman lüks otomobil üreticisi Porsche, bugün dikkate değer bir açıklama yaptı. Şirket, araçlarda kullandığı logoyu yenilediğini duyurdu. Sonbahar itibarıyla satılacak araçlarda görülecek yeni logo, 'eskisinden çok da farklı olmadığı' yorumlarını aldı.

Webtekno'nun haberine göre 1930'lu yıllarda kurulan Porsche, 1952, 1954, 1963, 1973, 1994 ve 2008 yıllarında logo değişiklikleri yaptı. Ancak şirket, geçmişte de şimdi yaptığı gibi, çok ufak dokunuşlarla logoyu güncelledi.

60 yıllık logo değiştirildi

Porsche başkan yardımcısı Michael Mauer logo ile ilgili "Temiz ve modern uygulamasıyla yeniden tasarlanmış armamız, Porsche'nin karakterini iletmektedir. Tarihsel özellikleri yeniden yorumladık ve arı kovanı yapısı ve fırçalanmış metal gibi yenilikçi tasarım unsurlarıyla birleştirdik. Sonuç markanın tarihini ve geleceğini birleştiren estetik açıdan iddialı bir bükülmeyi temsil etmektedir" dedi.

Porsche pazarlama başkanı Robert Ader ise konuyla ilgili şunları söyledi:

"Başka bir önemli nokta 2D ve 3D armaların hizalanmasıydı. Sonuçta sadece yazışma ve basılı malzemelerde değil aracın üzerinde de dokunarak hissedilebilir. Bu nedenle modernize edilmiş armamız marka tasarımımızı yeniden çalıştırmak için bir fırsat haline geldi. Armayı duygusal vurguları altı çizmek için daha hedefli bir şekilde kullanacağız. Aynı zamanda Porsche yazısı daha da büyük bir önem kazacak."

Porsche'nin yeni logosu:

y

Eski logo:

e