İZ GAZETE- Geçtiğimiz hafta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında söylediği sözlere CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den sert cevap geldi. İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları da destek verdi. Bahçeli’nin, CHP liderinin dokunulmazlığının kaldırılması gerektiği yönündeki açıklamalarını CHP’li Yücel, “En hafif tabiriyle hadsizlik ve kendini bilmezliktir” dedi. Geçtiğimiz günlerde CHP lideri Kılıçdaroğlu ise, Bahçeli’ye “Dokunulmazlığımı kaldırmazsanız namertsiniz” sözleri ile cevap vermişti.

‘FAYDA GETİRMEYECEKTİR’

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel basın açıklamasında, Bahçeli’nin sözlerinin açıklamasından 1 gün sonra Aydın Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin’in 3 kişi tarafından evinin önünde saldırıya uğradığını hatırlatarak, “Bu kendini bilmez, birilerinin taşeronu olan saldırganlar, Efeler İlçe Başkanımıza saldırırken ‘Hareketin lideri Devlet Bahçeli’ diye sloganlar atmışlardır. Bu saldırı demokrasiye, barışa, huzura ve tüm CHP örgütlerine yapılmıştır. Nefret siyaseti ve kutuplaştırma dilinin bir sonucu olan bu olaylar sadece ve sadece Türkiye’yi çatışma ortamına sürüklemek isteyenlerin amacına hizmet etmektedir. AKP’nin ve onun küçük ortağının kin, nefret, kamplaşma ve kutuplaştırma üzerine kurdukları siyaset, bu ülkeye fayda getirmemiştir, getirmeyecektir. Gerilimden beslenen, düşmanlıktan beslenen, kardeşi kardeşe kırdırmaktan beslenen siyaset anlayışı çok yakında yok olacaktır.” dedi.

‘TERÖRLE İLİŞKİSİ OLAN…’

MHP’nin gündemi değiştirmek adına üzerine düşen görevi yaptığını söyleyen CHP’li Yücel, “Türkiye’nin acil olan tek gündemi ekonomidir. 1 yılda elektrikten doğalgaza, gıda ürünlerinden tekel ürünlerine ortalama % 50 zam yapıldığı bir ortamda seçim derdine düşen iktidar ve ortağı MHP, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP üzerinden prim yapma derdine düşmüştür. Adında milliyetçi ibaresi bulunan parti, iktidarına ortak olduğu AKP hükümeti, Habur’da seyyar mahkemeler kurarken, devletin hakimlerini, savcılarını teröristlerin ayağına gönderirken, Oslo’da terör örgütüyle masaya otururken, çözüm süreci adı altında başkanlık pazarlığı yaparken hangi komisyonu kurmuş? Yenilenen İstanbul seçimleri öncesinde; devletin resmi televizyon kanalında kırmızı bültenle aranan terörist Osman Öcalan’a mikrofon uzattıranları mı kınamış? MHP eğer bir komisyon kuracaksa önce kendi vicdanları için bir komisyon kursunlar, sonra da milletin asıl derdi olan ekonomiyi düzeltmek için ayrı bir komisyon kursunlar. Aksi takdirde bilmeliler ki milleti, ‘terörist’ diyerek yaftalamaya, bölmeye, kutuplaştırmaya, nefret siyaseti üretmeye yönelik her adım, onlara oy kaybı olarak geri dönecektir.” dedi.

Editör: Haber Merkezi