Seçim çalışmalarına hız veren İYİ Parti İzmir milletvekili adayları, aynı zamanda İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu da olan Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu'nu ziyaret etti.

İYİ Parti İzmir Milletvekili adayları Yıldırım Ulupınar, Dr. Burcu Bostancıoğlu, Ülkü Doğan, Gizem Albaş, Bülent Kırılmaz'ın yanı sıra parti il başkanı Koray Ükünç ve il yönetim kurulu üyeleri Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu yönetim kurulunun ve genel başkanı Mehmet Aydoğan'ın konuğu oldu.

Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu genel başkanı Mehmet Aydoğan, İYİ Partili adayların ziyaretten dolayı memnuniyetini paylaştı ve şöyle konuştu:

"İYİ Parti'nin Kurucu İl Başkanı, çok sevdiğim değerli arkadaşım eski dostumuz Yıldırım Ulupınar ve diğer misafirlerimizin seçim startını bizim vakfımızda vermesinden onur duyduk. Hayırlı olsun, yolları açık olsun."

TÜRKİYE'DE HİÇ BİR ŞEY İYİ GİTMİYOR

İzmir'de yaşayan Konyalılar'ın değer verdikleri bir hemşehri grubu olduğunu söyleyen İYİ Parti İzmir milletvekili adayı Yıldırım Ulupınar, "Bir seçim atmosferine girdik. Ben bu seçimi çok önemsiyorum. Her seçimde bunlar söylenir ama bu seçim gerçekten çok önemli. 24 Haziran'da Türkiye ya biz bu idareden çok memnunuz diyecek ya da yeter artık, arkadaş yeter artık sen biraz kenarda kal, yeni bir ses yeni bir nefes yeni bir ideoloji Türkiye'ye gelsin bizi onlar yönetsin diyecek. Türkiye'nin gidişatı iyi değil. Sadece dış ülkelerden tecrit edilmemiz değil mesele. Türkiye'de hiç bir şey iyi gitmiyor." diye konuştu.

YAP-İŞLET DEVLETE ÖDET!

İktidarın 2002 yılından sonra yaptığı bazı doğru işlere destek verdiklerini ama bu yatırımların Türkiye'ye fayda getirmek yerine birilerine rant sağlamak için olduğunu ifade eden İYİ Partili Ulupınar konuşmasına şöyle devam etti:

"Zaman geldi biz de alkışladık. Yaptıkları bölünmez yolları önemliydi. Avrupa'ya gidince bu konuda eksiklerimizi görüyorduk. Sonra baktık ki bunlar Türkiye'ye fayda getirmek için yapılmıyor, birilerine rant kazandırmak için yapılıyor. Yapılanların hepsi yol, köprü ve tünel.. İstihdama yönelik tek bir şey yapılmadı. Demirel de Özal da bir köprü yaptı. O köprülerden vatandaşlar geçiyor ve ödedikleri para o köprünün masrafını çıkarıyor. Bugüne baktığımızda devletin ödediği para, ticari zihniyetle yapılmış hizmetler. Yap, işlet, devretle yapıyorsunuz, sadece Yavuz Sultan Selim Köprüsünden 2017 yılında 49 Milyon 275 bin araç garantisi verilirken gerçekleşen rakamın 15 Milyon da kaldı.  34 Milyon 241 bin araç farkı hazine tarafından karşılandı. Buna Osmangazi Köprüsü ve Avrasya Tüneli de eklenince hazinenin ödeyeceği yıllık zarar 2 milyar 410 milyon dolar. Sadece bu üç yatırımın işletme süreleri göz önüne alındığında hazinenin ödeyeceği tahmini toplam zarar 50 milyar doları buluyor. Bu modeli zamanında biz de kullandık. Devletin cebinden bir lira çıkmadan, özel sektörün bulduğu krediyle ve özel sektörün kazancıyla ödenen bir sistem. Ama devlet öyle bir garantör olmuş ki; geçmediğimiz yolun, kullanmadığımız hastanenin parasını devlet ödemek zorunda. Bu para vergi olarak bize geliyor biz ödüyoruz. Normalde 10 yıllık işi 25 sene olarak bu sisteme entegre etmişler ve bu sisteme bakınca yandaşlara peşkeş çekilen bir iş olarak görüyoruz."

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ENDİŞESİ

Dış ilişkilerdeki düzelmenin ülkeye istikrar sağlayacağını kaydeden İYİ Parti İzmir milletvekili adayı Yıldırım Ulupınar, "Bugün parası olan insanlar acaba Türkiye'de ne olacak diye yatırım yapamıyorlar. Türkiye'nin en büyük endişesi, yarın nasıl bir Türkiye'ye uyanacağız sorusudur. Aydınlık bir Türkiye için, demokrasi için, inanan insanların özgürlüğü için, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bir Türkiye için geleceğin İyi Parti'de olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi