İZ GAZETE – AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mutabakatıyla alınan erken seçim kararı sonrasında İzmir’in politik simalarından da peşi sıra açıklamalar geliyor.

Geçen dönem 2. Bölgeden Milletvekili aday adayı olan Serdar Sandal ve Taha Okan yeniden aday olmayacaklarını açıkladı.

‘CUMHURİYET ÖĞRETMENİYİM’

Türkiye açısından kritik bir dönemden geçildiğinin altını çizen Serdar Sandal, “Ben bir Cumhuriyet öğretmeniyim. Bugün bunun sorumluluğunu her zamankinden daha şiddetli bir şekilde hissediyorum. Çocuklarımızın geleceğinden herkes gibi kaygılıyım. Türkiye’nin sürüklenmek istendiği karanlık süreci durdurmak üzere, üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmemiz gerekir” dedi.

‘VERİLECEK BÜTÜN GÖREVLERİ…’

Sandal, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olarak, hiçbir talep ve koşul belirtmeksizin, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve yetkili organlarımızca alınacak bütün kararları ve verilecek bütün görevleri layıkıyla yerine getireceğim.”dedi.

Milletvekili aday adayı olmadığının altını çizen Sandal, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yer, zaman ve mekân koşullarına bakmaksızın, 7/24 seçimlere kadar çalışacağım. Tüm dost ve yoldaşlarımın da bu sorumlulukla hareket edeceğini biliyorum”

‘CHP ÖRGÜTÜNÜN EMRİNDEYİM’

2015 seçimlerinde ön seçimle Milletvekili adayı olan Dr. Taha Okan da kişisel sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayarak 24 Haziran’da aday olmayacağını belirtti.

İşte Okan’ın söz konusu açıklaması:

Editör: Haber Merkezi