TUGAY CAN / İZ GAZETE - AKP’li Bergama Belediyesi’nin DİSK üyesi üç kadın çalışanın iş akdine son verilmesine DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı tepki gösterdi.

AKP’li Bergama Belediyesi sendika değiştirmeyen hem belediye işçilerine hem de memurlara büyük bir baskı içerisinde olduğunu dile getiren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Özellikle kadın düşmanlığı ile öne çıkan AKP’li belediye başkanı Cuma günü itibariyle de üç arkadaşımızı daha işten atmıştır. Çalışanların siyasi görüş ve düşünceleri AKP’ye uyum sağlamadığından dolayı kadınsan ve aleviysen AKP’li belediyede çalışman zor” ifadelerini kullandı.

Sarı, “AKP’nin kadını; ekonomik bağımsızlığından kurtarıp eve hapsetme süreci böylelikle iktidar olduğu belediyelerde de hayata geçmiş oluyor. Kadınlara yaşama hakkı tanımıyorlar. Yarın sandıkta hesap verecekler” dedi.

‘ZULÜM VE İŞKENCE VARDIR’

AKP’li Bergama Belediyesi’nin belediye çalışanlarına sendika değişimi konusunda baskı uyguladığının kamuoyunca bilindiğini hatırlatan Sarı, belediyede Arşiv Müdürlüğü’nün sürgün yeri olduğunu belirtti. Sarı, “31 Mart yerel seçimlerinin ardından kendisine yandaş sendika arayan belediye başkanı aynı zamanda karşı duran, dik duran ve tavır alan ama aynı zamanda işini de hakkıyla ve liyakatıyla yapan arkadaşlarımızı da kendi belediye binası içerisindeki arşivde bir oda hazırlayarak sürgün yeri olarak belirlemektedir. Bunlar, AKP’nin yaşam ve insan odaklı, insan hakları odaklı tüm söylemlerinin tam zıddıdır. AKP, insan haklarından, ileri demorkasiden bahsediyorsa orada zulüm ve işkence vardır” şeklinde konuştu.

‘ZORLU SÜREÇ BEKLİYOR’

Sarı, sözlerini şöyle noktalandırdı: “Bergama Belediyesi 31 Mart yerel seçimlerinden sonra AKP’ye geçmesi ile birlikte belediye başkanının ilk icraatı içki yasakları başlamış, daha sonra doğal SİT alanları ile koruma alanlarının davasında geri çekilerek Bergama halkına ve Bergama’da bulunan tüm köylülere ihanet etmiştir. Çünkü özellikle bu SİT alanlarına müdahale davasında belediyenin yer alması; özellikle Danıştay’da bu tür ÇED raporlarının geri dönmesi anlamına geliyor. Doğal olarak Bergama halkını da bundan sonraki dönemde zorlu bir süreç bekliyor”

Editör: Haber Merkezi