İZ GAZETE - Ödemiş eski Belediye Başkanı Bekir Keskin, bir açıklama yaparak kurultay tartışmalarına değindi. Keskin, kurultay yerine yerel seçime hazırlanmak gerektiğini bildirdi. 

Rejim sisteminin değişmesi ve ekonomik sorunlara dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "24 Haziran Seçimleri aşama aşama gerçekleşen bir rejim değişikliğini resmileştirdi. Devletin yapısı değişiyor. Ülkemiz artık tek kişilik bir hükümetle yönetilecek. Ekonomide, önümüzde acı reçeteler var. Bu seçim sisteminde artık %51 gerekli. Değişim için Kılıçdaroğlu’nun bugüne kadar siyaseten ortaya koyduğu fedakârlıklar, 450 km’lik yürüyüşü adalet ve hukuk isteyen herkesin takdirini kazanmıştı. Seçim öncesi ‘Demokrasi Kahramanı’ ilan edilen Kılıçdaroğlu’nun kurmuş olduğu siyaset, Millet İttifakı yanlış değildi. Muharrem İnce’nin aldığı %30,6 oy Kılıçdaroğlu’nun ve Genel Merkez’in oluşturmaya çalıştığı ittifak nedeniyledir. HDP ile İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanlığı ile parti oyları arasındaki fark 7 puan, artı sandığa gitmeyen CHP’li seçmenin bu seçimlerde verdiği oylar, İnce’nin %30,6 oyunu açıklar niteliktedir. Eğer ittifak olmasaydı, CHP ile İnce arasında fark olmazdı.Yerel seçim hazırlığı Kurultay tartışmaları arasında silikleşiyor. Lider değişimi olsa Türkiye’nin ihtiyacı olan güçlü muhalefete kavuşacak mıyız?
Bu aşamada lider değişimi yerine program konuşulmalı. Gelinen bu süreçte Genel Başkan tartışmalarının zamanı olmadığını düşünüyor, örgütümüzün genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde tüm gücüyle yerel seçimlere hazırlanmasının en doğrusu olacağını düşünüyorum."

Editör: Haber Merkezi