24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği  seçimdeki sonuçların yerel seçimler için umut verdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, önemli mesajlar verdi. Yerel yönetimlerin adaylarını olabildiğince erken açıklayacaklarını ifade eden  CHP lideri'ne yerel seçimler özelinde sorulan sorular ve Kılıçdaroğlu'nun verdiği yanıtlar şöyle:

-Yerel seçimlerle ilgili öngörünüz ne?

Bu sonuçlar yerel seçimlerde bize umut vaat ediyor. Benim ilk gördüğüm tablo yerel seçimlerde iyi sonuç alacağız. Daha önce söylediğim Ankara, İstanbul, Denizli, Balıkesir, Antalya, Mersin, Adana’yı alabiliriz. Burada bir tereddüdüm yok benim.

-Yerel seçimlere yönelik çalışmaları başlatalım diye ilk günden itibaren söylüyorsunuz. Nasıl strateji ile gideceksiniz?

Önceden anketler yaparak belirleyeceğiz. Milletvekilleri listeleri ile yerel yönetim adayları arasında fark var. Milletvekili adaylığında vatandaş daha çok partisine oy veriyor. Yerel yönetimlerde bu tablo değişiyor. Belediye başkanından memnunsa, gidip belediye başkanına veriyor. Veya adayın bir başarısını görmüşse, yaklaşımı sıcak mesaj vermişse, onu bire bir etkiliyorsa oyunu ona verebiliyor. Birinci yapacağımız şey, yerel yönetim adaylarını olabildiğince erken belirleyip kamuoyuna paylaşmak. YSK takvimini beklemeden “Belediye başkanı adayımız budur, git kardeşim çalış” diyeceğiz.

-Yerel seçimin erkene alınma durumu olursa…

Olmaz, nedeni de şu; anayasanın değişmesi lazım. Dolayısıyla 8 ay sonra olması lazım.

Editör: Haber Merkezi