TUGAY CAN / İZGAZETE - Mazbatasını almasının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu makamında oğlu Deniz ile birlikte ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi 27. Dönem İzmir milletvekili Sevda Erdan Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada şahıslar üzerinde yapılan tartışmanın anlamsız olduğuna vurgu yaptı. Kılıç, "Sıfatı, makamı, yeri ve konumu her kim olursa olsun kamuoyuna parti içi meseleleri yansıtmak ve yetkili kurulların dışında fikirleri eleştirel bir şekilde ortaya koymak her şeyden önce partililik anlayışı ile çelişmektedir." ifadelerini kullandı.

İşte Kılıç'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar;

"KENDİ KOLTUĞUNDAN ÖNCE MİLLETİN GELECEĞİNİ DÜŞÜNEN GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLU'NUN..."

"Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin kurucu değeri olarak çok önemli işlere imza atmıştır. Süreç içinde de önemli badireler atlatarak ülkemizin çimentosu, birleştirici, bütünleştirici gücü olmuştur. 24 Haziran’da baskın bir erken genel seçim ile tüm siyasi dengeleri alt üst edeceğini zanneden iktidar partisine milletimiz gereken mesajı zaten vermişti. Bünyesinden önemli isimleri çıkartarak yoluna devam eden partimiz elbette sonuçları önüne koyacak, gerekenleri de yetkili kurullarında tartışarak yapacaktır. Yüksek Seçim Kurulu’nun henüz kesin bir sonuç açıklamadığı ortamda, sürecin sıcaklığı ve atmosferin yoğunluğuyla yapılan açıklamalar partimize zarar vermekten başta bir yere gitmez. Kendi koltuğundan önce milletin geleceğini düşünen Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun aldığı riskleri, çabalarını görmezden gelmek en başta Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Muharrem İnce’nin aldığı 15 milyon oya hakarettir. Ülkemizde yaşanan baskı ve dikta ortamında ifade özgürlüğü başta olmak üzere birçok demokratik değer yok edilmeye çalışılırken çok sesliliğe ve demokrasiyi içselleştiren partimizin yetkili kurullarına hitaben yapılan değerlendirmeler ise ayrıca samimi değildir."

"ŞAHISLAR ÖZELİNDE YAPILAN TARTIŞMA ANLAMSIZ"

"Burada şunu ifade etmek isterim ki; yapılan açıklamaların şahıslar özelinde tartışılması, kimler tarafından yapıldığının konuşulması meselenin özünden sapmak anlamına gelir. Sıfatı, makamı, yeri ve konumu her kim olursa olsun kamuoyuna parti içi meseleleri yansıtmak ve yetkili kurulların dışında fikirleri eleştirel bir şekilde ortaya koymak her şeyden önce partililik anlayışı ile çelişmektedir."

"Bizim en başta yapmamız gereken şey ülkemizin geleceği için birbirimize sarılarak paylaşımlarımızı, birlikteliklerimizi zenginleştirmektir."

Editör: Haber Merkezi