TUGAY CAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer yerel seçim sürecine dair açıklamalarda bulundu. AKP'nin İzmir adayı Zeybekci'ye yönelik yemek teklifinin baki olduğunu kaydeden Soyer, İzmir'in Türkiye'yi değiştirecek bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekerek  “İzmir Türkiye’yi değiştirecek. Gerçekten İzmir'in dağlarında çiçekler açacak ve tüm Türkiye çiçek kokacak.” dedi.

Soyer’in basın açıklamasının öncesinde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Tunç Soyer’in ziyaretinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek “İzmir’de İlçe Başkanları ile birlikte 30 artı 1 sözünü vermiştik, Tunç Başkanımız ile de bu sözü veriyoruz. Tunç Başkanımızın aday gösterilmesinin ardından kendisiyle birlikte Anıtkabir ziyareti gerçekleştirmiştik. Ardından ikinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü ve partimizin Bülent Ecevit’in kabirlerini ziyaret ettik.” diye konuştu. Yücel ayrıca “İzmir dışından İzmir’le bağı olmayan isimlerle Tunç Soyer’i kimse karıştırmasın. Eğitimi, vizyonu ve projeleri ile Tunç. Soyer ismi İzmir’de heyecan yarattı ve İzmir’e çok yakıştı. Önümüzdeki günlerde İl Yönetim Kurulu üyeleri ile bir toplantı gerçekleştireceğiz. Tunç Soyer ismi İzmir’e hayırlı olsun. İzmir’de AKP-MHP ittifakına bir ilçe bile vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

'İZMİRLİLERİN GURUR DUYDUĞU BİR TABLOYU YAŞATACAĞIZ'

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer ise basın açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in hem İzmir hem de Cumhuriyet Halk Partisi için bir şans olduğunu ifade ederek Yücel’e teşekkürlerini iletti.

Soyer basın açıklamasında “Önümüzde az bir süre var. Ancak bundan sonraki süreci birlikte yöneteceğiz. Önümüzdeki kısa sürenin planlamasını yapacağız. İzmirlilerin Cumhuriyet Halk Partisi’ne bir teveccühü söz konusu. Onların bu güvene layık olmak için elimizde geleni yapacağız.” dedi.

Soyer, İzmir’de bir umut dalgası olduğunu altını çizerek “Bizim görevimiz bu umudu karşılıksız bırakmamak ve bunu daha da ileriye taşımak olmalı. İzmir Türkiye’yi değiştirecek. Gerçekten İzmir in dağlarında çiçekler açacak ve tüm Türkiye çiçek kokacak. İzmirlilerin gurur duyduğu bir tabloyu yaşatacağız.” ifadelerini kullandı.

Soyer kendisine yöneltilen otuzda otuz hedefi hakkında ne söylemek istersiniz sorusuna “Hedefi İl Başkanı koyar.” diye yanıtlarken, İzmir ile ilgili çözülmesi gereken problemler hakkında şu ifadeleri kullandı:

“İzmir’de katı atık ile ilgili, altyapı ile ilgili ya da trafik ile ilgili problemler var. Bunlar başı çeken problemler. Ancak göreve geldiğimiz anda yapacağımız ilk iş Akdeniz Kentler Birliği mektubunu yollamak olacaktır.”

'HDP'Yİ DE İYİ PARTİ'Yİ DE ZİYARET EDECEĞİM'

Soyer kendisine babası ile ve kendisinin HDP ile ilgili açıklamalarının sürekli sorulması ve gündem malzemesi haline getirilmesine tepki göstererek “Ben bunlardan usandım. Bazı kişiler bunları kaşımaktan usanmadı. Babam ile ilgili mesele İzmir’in gündeminin bir bağı yok. Bunlar insanları gündemden uzak tutmak içindir. Bu adeta seçmeni yerel gündemden uzaklaştırmak için yapılıyor. Bu meselenin daha fazla konuşulması İzmirlilere haksızlık olacak diye düşünüyorum.”

'ARADAKİ FARKI ÇABUK KAPATIRIZ'

Soyer, “İzmir’de yönetim anlayışımız ortak aklı büyüyecek bir yönetim anlayışı olacak. İyi Parti’ye ve HDP’ye elbette ziyarette bulunacağım. 31 Mart’ta herkesin oyuna talibiz. Bunun için AKP’yi de MHP’yi de ziyaret edeceğim.” dedi. AKP’nin adayı Zeybekci’ye yemek davetinin baki olduğunu kaydeden Soyer, seçim çalışmaları için geç kaldıkları fikrine katılmadıklarına dikkat çekerek, “Fransız bir arkadaş Türk vitesi diye bir şey var demişti. Aradaki farkı hızlı kapatırız diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi