DUYGU KAYA/ İZ GAZETE- İzmir'de, Boğaziçi öğrencileri ile dayanışma eylemine polisten sert müdahale geldi. Çok sayıda kişinin darp edilerek gözaltına alındığı olayda, destek amacıyla orada bulunan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat da darp edildi. CHP'li Polat, biber gazına maruz kalıp, darp edildiği anları İz Gazete'ye anlattı.

'MİLLETVEKİLİ OLDUĞUM BİLİNEREK TARTAKLANDIM'

Mahir Polat, "Kıbrıs Şehitler Caddesi'nden geçtiğim esnada İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin bir basın açıklaması olduğunu gördüm. Onlara eşlik etmek için bekledim. O anda diğer taraftan gençlerin geldiğini fark ettim. Ortada hiçbir şey yokken polisler yıkım ekibi gibi gençleri ezmeye başladı. Polis, çocukları yerde sürüklerken müdahale etmek istedim. Milletvekili olduğumu söylememe rağmen başımdan aşağı sıvı portakal gazı fıșkırttılar. Gencin bir tanesini almalarını engellediğimde vekil olduğum bilinerek tartaklandım. Gezi sürecini de yaşadım ben, o zaman böyle bir şey yoktu. Bildiğiniz yoktan olay var etmeye çalışan bir polisle karşı karşıyayız. Boğaziçi'ndeki dayanışmaya destek vermek için yapılmak istenen beş dakikalık basın açıklamasına, bu zulüm çok fazla" ifadelerini kullandı. 

'HAK ARAMA MÜCADELESİ BUNDAN SONRA ÇETİN GEÇECEK'

"Talimatın İçişleri Bakanlığı'ndan direkt geldiğini düşünüyorum" ifadelerini kullanan Polat, "Talimatın Cumhurbaşkanı tarafından verildiğini hep beraber görüyoruz, "Barışçıl hiçbir gösteriye izin verilmeyecek" diyor. Ben İl Emniyet Müdürüyle görüştüm, "Devlet slogan atmaya izin vermez" diyor, ne demek devlet slogan atmaya izin vermez? Ne slogan atmışlar, devleti bölmeye yönelik slogan mı atmışlar? Gençler Melih Bulu'nun istifa etmesi için slogan atıyor. Türkiye'de demokrasi ve hak arama mücadelesi bundan sonra çok çetin geçecek. Bunu bir yönetim politikası olarak görüyorum. En tepeden alınan talimatla yapıldığı ortada ve çok bariz. Ülkenin yetişecek pırıl pırıl gençleri adına çok kaygılıyım. Ülkemiz çok çok geriye gitti. Demokrasi, hak arama mücadelesini kaldırmak istiyorlar. Ama yılmayacağız, mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi