TUGAY CAN / İZGAZETE -TBMM dün yeni dönem için başkanını seçti. İlk iki turda yeterli çoğunluğun sağlanamadığı oylamada üçüncü turda yapılan oylamada AKP’nin adayı İsmail Kahraman yeniden Meclis Başkanı seçilirken AKP İzmir Milletvekili Fatma Seniha Nükhet Hotar’ın, sosyal medyada yaptığı paylaşım dikkat çekti.

‘ÇALIŞMIYOR SADECE OY KULLANIYOR’

TBMM’nin resmi sitesindeki verilere göre; mecliste yemin etmek dışında hiçbir faaliyette bulunmayan vekiller arasında yer alan AKP İzmir Milletvekili Fatma Seniha Nükhet Hotar’ın Meclis Başkanı seçiminde oy kullanması dikkatlerden kaçmadı. Hotar, sosyal medyada “TBMM Meclis Başkanı’nı seçmek için oyumuzu kullandık, hayırlı olsun” ifadesiyle bir de fotoğraf paylaştı. Paylaşım sosyal medyada ‘Çalışmıyorlar, sadece oy kullanıp, parmak kaldırıp, maaş alıyorlar’ şeklinde eleştirilere neden oldu. Öte yandan Hotar'ın resmi sayfasında da TBMM çalışmaları başlıklı bölümdeki son paylaşımının güncelleme tarihi de dört yıl öncesine ait. 

26. DÖNEMİN SIFIRCILARI…

TBMM 26. Dönemde, İzmir milletvekillerinin bugün itibariyle yazılı soru önergeleri, ilk imzasının bulunduğu meclis araştırma önergeleri ve ilk imzasının bulunduğu kanun teklifleri baz alındığında AKP’li Nükhet Hotar ile birlikte AKP'li Necip Kalkan ve CHP’li Zekeriya Temizel’in de ‘sıfır’ çektiği görülüyor. İzmir milletvekilleri arasında performansı en yüksek isim ise CHP’li Murat Bakan. Murat Bakan’dan sonra performansı en yüksek diğer iki isim ise, HDP’li Müslüm Doğan ve MHP’li Ahmet Kenan Tanrıkulu… AKP’li diğer milletvekillerinin durumunun da Hotar’dan pek de farklı olmadığı dikkat çekiyor.

21 Kasım 2017 tarihi ile İzmir milletvekillerinin yasama faaliyetlerindeki performansı şöyle:


25’İNCİ DÖNEMDE DE FAALİYETİ YOK

Öte yandan; 22,23,25 ve 26‘ncı dönemlerde mecliste görev yapan, bu dönem mecliste hiçbir faaliyeti bulunmayan Hotar’ın ayrıca 25’inci dönemde de hiçbir çalışmasının bulunmadığı ortaya çıktı.

VEKİL SAYISININ ARTTIRILMASINI SAVUNMUŞTU

Hotar’ın kişisel web sitesinde yer alan bilgilere göre TBMM’de en son çalışması 25 Ocak 2013 tarihinde. Yani yaklaşık beş yıldır Hotar’ın mecliste imza atmak ve oy vermek dışında bir icraatı söz konusu değil. Hotar, referandum öncesi Ege TV’ye verdiği bir demeçte vekil sayısının 550’den 600’e çıkarılacak olmasıyla ilgili olarak “Muhalefetin abarttığı gibi bir şey değil, bu vekillerin maaşı ödenir” ifadelerini kullanmıştı. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’li belediye başkanlarını istifaya davet ederken kullandığı ‘metal yorgunu’ ifadesinin, milletvekilleri için de geçerli olup olmayacağı önümüzdeki dönemde netleşecek

Editör: Haber Merkezi