YAĞIZ BARUT/ İZ GAZETE- İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında İzmir, Eskişehir, Konya ve Mardin'de çok sayıda HDP'li hakkında 21 Ocak günü gözaltı kararı çıkarılmıştı. Aralarında HDP yöneticilerinin de olduğu 25 kişi, 24 Ocak tarihinde ise sevk edildikleri mahkeme tarafından yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakılmıştı. HDP İzmir İl Başkanlığı konu ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi. HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay’ın da katıldığı açıklamayı HDP İzmir İl Eşbaşkanı Abdülkadir Baydur yaptı.

‘SİNDİRMEK İSTİYORLAR’

AKP-MHP iktidarının 2020 yılı başlangıcında da kendilerini şaşırtmadığını ifade eden Baydur, “Türkiye genelinde partimize yönelik haksız, hukuksuz gözaltı ve baskılar durmaksızın devam etmektedir. İktidar başta HDP olmak üzere demokratik ve toplumsal muhalefeti sindirmek için her türlü hukuksuzluğa başvurmaktadır. Gözaltı dalgası ile bizleri yıldıracaklarını ve sindireceklerini düşünenler yanılmaktadırlar. HDP’yi itibarsızlaştırma ve gayrimeşru kılma çabaları beyhudedir.” diye konuştu.

‘TARİHİN ÇÖP SEPETİNE!’

İktidarın HDP’yi demokratik siyaset zemininden uzaklaştırmak istediğini vurgulayan Baydur, “HDP gücünü sadece halktan alan demokratik siyasetin ve onurlu barışın adıdır. Bizler çok fırtınalarla karşılaştık. Nice iktidarlar tarihin çöp sepetinde yerlerini almışlardır. Halkların iradesini tanımayan ve diktatörlük zihniyeti taşıyan zihniyetler aynen diğer partiler gibi tarihin çöp sepetinde yerlerini alacaklardır.” açıklamasında bulundu.

‘KEYFİ VE HUKUKSUZ’

Gözaltına alınanların tamamının çıkarıldıkları mahkemede serbest bırakıldığını ve bu durumun gözaltıların keyfi olduğunu kanıtladığını kaydeden Baydur, “Havuz medyasının iftira ve karalama kampanyasına başladı. Kimi arkadaşlarımızın manşetlerde fotoğrafları yayınlanarak hedef haline getirilmişlerdir. Bu çabalar asla sonuç vermeyecektir. Bütün kirli propaganda araçlarınıza rağmen HDP asla diz çökmeyecek ve biat etmeyecektir. Emekten ve demokrasiden yana olan tüm demokrasi güçlerini HDP ile dayanışmaya çağırıyoruz. Biliyoruz ki birlikte kazanacağız ama mutlaka kazanacağız.” şeklinde konuştu.

‘İSTEKLERİ HDP’NİN TASFİYESİ’

HDP’li Serpi Kemalbay ise, “Bir devletten hukuku çıkarırsanız geriye suç örgütü kalır. Türkiye, 2016’dan bu yana açık bir şekilde hukuksuzlukları aleni bir şekilde hayata geçiren bir iktidar ile yönetiliyor. Türkiye’nin hiçbir zaman demokrasisi tam olmadı ama hiçbir zaman da bu kadar hukuktan, insan haklarından uzaklaşılmadı. HDP’ye yönelik sistematik olarak operasyonlar yapılıyor. Bütün istedikleri HDP’yi tasfiye etmek. Bundan daha çok zarar göreceklerini bildikleri için de HDP’nin içini tasfiye etmeye çalışıyorlar. AKP-MHP faşist bloku karşısındaki siyasi iradeyi yenemediği için devletin tüm imkanlarını kullanarak, evrensel hukuku yok sayarak HDP’yi ortadan kaldırmaya çalışıyor.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi