İZ GAZETE- Gazeteci Ünsan Ünlü, sosyal medyada yaptığı ‘Gazetelerin yazdıkları- yazAmadıkları’ isimli programda AKP’nin İstanbul’da kaybeden adayı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım hakkında bir değerlendirmede bulundu. Ünlü, Başbakanlık yaptığı dönemde kullandığı Çankaya Köşkü’nü hala kullanmaya devam eden Yıldırım’ın artık sadece milletvekili olduğunu hatırlatarak, köşkü boşaltmasını ve Başbakanlık için kiralanan aracı da iade etmesini istedi.

‘HALKIN İHTİYACI VAR’

Binali Yıldırım’ın son iki yerel seçimde, Türkiye’nin üç büyükşehrinden ikisinde yenildiğini söyleyen Ünlü, “Önce İzmir’de yenildi, sonra İstanbul’da yenildi. Bir tek Ankara’da yenilmedi, uygun bir zamanda Ankara’ya da bekleriz. Ama öncelikle hepimiz, sizden bir şey rica ediyoruz. Rica da değil aslında, yapmak zorunda olduğunuz bir şey. Şu lojmanı boşaltır mısınız? Siz bir milletvekilisiniz, diğer vekiller nasıl yaşıyorsa siz de öyle yaşayacaksınız. Hakkınız değil o lojman. Arabayı da bir zahmet iade edin lütfen. Eski Meclis Başkanı’na araba tahsisi diye bir şey yok. Sizin değil o, hakkınızda yok ayrıca. Hemen boşaltın ve kendinize artık ev mi bulursunuz, araba mı alırsınız, bilmiyorum. Yapabilecek paranız vardır. Öncelikle bunu yapın, çünkü halkın ihtiyacı var.” dedi.

‘İZMİR’DE KAYBEDİLMİŞİ VARDI’

İstanbul seçiminde ilk sonuçların gelmeye başladığı sırada Yıldırım’ın, “Rakibim Ekrem İmamoğlu önde götürüyor, tebrik ederim” açıklamasını da değerlendiren Ünlü, “Bunun tek nedeni var. Yıldırım ön almaya çalıştı. ‘Kaybeden ben değilim’ demeye çalıştı. Ben de katılıyorum aslında, Yıldırım burada en son kaybeden, İzmir’de daha önce kaybetmişti zaten. Ama o kadar ağır yenilginin öndeki figürü oldu ki, bu saatten sonra yine ona kalacak. Ancak bu seçimin bir ve en büyük kaybedeni Tayyip Erdoğan’dır. Bunun faturası kesilecek ama Binali Yıldırım’a kessen ne olur ki? İzmir’de kaybedilmişi vardı zaten.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi