CENGİZ ALDEMİR/ ANKARA- Meclis Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Türk havacılık tarihinde önemli bir yere sahip olan Atatürk Havalimanı'nın, 2 milyar 127 milyon liralık eski parayla 2 katrilyon 127 trilyonluk bir ihaleyle millet bahçesine dönüştürülmesine tepki gösterdi. 

İKTİDARIN GİDER AYAK ÇIRPINIŞLARI

Atatürk Havalimanı'nın cumhuriyetin mirası millî bir servet olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, AKP iktidarında fabrikalar, limanlar ve işleyen devlet kurumlarından sonra Atatürk Havalimanı'nı da gözden çıkararak Cumhuriyet tarihinin tüm kazanımlarını yerle bir etme projelerine devam ettiğini söyledi. Yıkım işleminin 19 Mayıs haftasına denk getirilmesinin manidar olduğuna dikkat çeken Dervişoğlu, "Bunlar, hükûmetin giderayak yaşadığı son çırpınışlardır. Bilinmesini isterim ki İYİ Parti'nin millî değerlere kastı olan bu iktidarın yaptıklarını yanına bırakmak gibi bir niyeti yoktur" sözleriyle kararlılığını dile getirdi.

DÜNÜN MAĞDURU BUGÜNÜN MAĞRURU

Demokrasilerin alametifarikasının yargı bağımsızlığı olduğunu anımsatan Dervişoğlu, yirmi yıldır ülkede yargının sistematik olarak siyasi iktidarın ajandası çerçevesinde tahrip edilmeye devam edildiğini vurgulayarak, "Pınarhisar'dan Beştepe'ye giden yolda dün mağdur olanlar, bugün mağrur ve zalim rolü oynamaktadırlar. Yargı, millet adına karar verme ve adaletin tecellisini temin etmek yerine, iktidar partisinin plan ve programlarına göre siyaset kurumunu sindirme mekanizmasına dönüştürülmüştür. Dosyaların yıllarca buzdolabında saklandığı, yeri ve zamanı geldiğinde siyasetin bir aparatı hâline getirildiği bu yeni vesayetçi düzen İYİ Parti iktidarında son bulacaktır. Çünkü Türkiye'yi ileriye taşıyacak olan üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü gözeten ve savunan bir siyasi iktidardır ve onun iradesidir" ifadelerini kullandı.

AYÇİÇEK YAĞI 36 AY TAKSİTLE ALINIR OLDU

Döviz kurunun yükselmesi ve enflasyonun her geçen ay yüksek oranlarda artmasının zamları da beraberinde getirdiğini ifade eden Dervişoğlu, "
Alım gücü düşen toplumun tüm kesimleri fahiş zamların altında ezilmeye devam ediyor; emekli perişan, çiftçi tepkili, esnaf şikâyetçi, memur ve işçi dertlidir. Gübre çeşitlerine göre fiyatlar bir buçuk yıldan az bir sürede yüzde 425'e varan oranlarda zamlanmıştır. Otomobil yakıtları bir yılda yüzde 240'a varan oranlarda artmıştır. Bir yıl içerisinde benzine yüzde 216, mazota yüzde 236, LPG'ye ise yüzde 186 oranında zam gelmiştir. Ayçiçek yağı son beş ayda yüzde 160 oranında yani 2,5 katından fazla zamlanmıştır. İktidar Türkiye'yi ayçiçek yağının 36 ay taksitle satıldığı bir ülke hâline getirmiştir" sözleriyle tepki gösterdi.

AVRUPA'NIN EN PAHALI ÜLKESİ TÜRKİYE

İktidarın, Türkiye'yi Avrupa ile mukayese etmesinin doğru olmadığını belirten Dervişoğlu, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Süt, peynir ve yumurtanın son bir yıl içerisinde en fazla arttığı Avrupa ülkesi Türkiye olduğu için Avrupa'yı örnek veriyorum. Geçtiğimiz senenin mayıs ayındaki et fiyatları ile günümüz fiyatları karşılaştırıldığında yüzde 150'ye varan zamlar görülmektedir. "Uçacak." denilen Türk ekonomisi 2018'den günümüze her geçen gün uçuruma doğru sürüklenmektedir. Milletimiz bu çağda ve bunca potansiyeline rağmen kuyruklarda perişan edilmeyi hak etmemektedir. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener'in ifade ettiği gibi, Türkiye'nin çözülemeyecek problemi yoktur. İYİ Parti iktidarında kur ve faiz problemi doğru bir para ve maliye politikasıyla en hızlı şekilde çözülecek, ekonomik istikrar sağlanacak, ülkemizin aydınlık ufuklarla buluşması temin edilecektir diyorum."

Editör: Haber Merkezi