CENGİZ ALDEMİR/ANKARA- Hain bir saldırı sonucu katledilen HDP'li Deniz Poyraz cinayetine tepkiler sürüyor. Muhalefet parti liderleri başta olmak üzere provokasyonlara gelmeyin çağrısında bulunuyorlar.

DEMOKRASİ VE MEŞRUİYETE KARŞI BİR PROVOKASYON

HDP İzmir İl Başkanlığı'na karşı yapılan saldırı sonucu katledilen Deniz Poyraz cinayetine tepki gösteren isimlerden birisi de İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray oldu. Poyraz cinayetinin demokrasiye ve meşruiyete karşı yapılmış bir saldırı ve provokasyon olduğunu vurgulayan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, olayın İzmir'de olmasına dikkat çekerek, "Barışı kardeşliği ve medeni kurucu değerleri en yüksek seviyede savunan bir ilimizdir. Dolayısıyla bütün hemşerilerim gibi ben de bu cinayeti saldırıyı kınıyorum. Deniz poyraz'a Allah'tan rahmet diliyorum ailesine ve HDP'ye başsağlığı diliyorum" dedi.

BU OYUNLARI BOZABİLİRİZ

Bu tür provokasyonları 80 öncesinde sonrasında ve yakın zamanda da yaşandığını anımsatan Çıray, "Türk milletinin sokağa döküp başka olayların yaşanmasını isteyen kötü niyetli insanlar olabilir onun için sağduyulu, demokrasi mücadelemiz de azami gayret göstererek bu oyunları bozabiliriz. Geçmişten aldığımız derslerle bu acıları atacağımıza inanıyorum"dedi.

ERDOĞAN'IN TEHDİT SÖZLERİ

Kutuplaştırma siyasetinin çok tehlikeli olduğu uyarısında bulunan Çıray, Genel başkanları Meral akşener'in Rize'de uğradığı saldırıyı anımsatarak, "Sayın Genel başkanımıza yapılan saldırıyı önlemesi gereken devletin başındaki sayın Erdoğan "Daha bu bir şey değil, neler neler göreceksiniz"söz ile tehdit etti. Şimdi devletin başındaki birisi, bir partinin genel başkanını tehdit edebiliyorsa geriye ne gibi sürprizler olabilir ki? Onun için hepimiz çok dikkatli olmamız gerekiyor. Soğukkanlı bir şekilde bütün bunları aşacağımıza inanıyorum. Bu konularda çok deneyimli bir millet olduk aşacağımıza da eminim.

TOPLUM PROVOKASYONLAR KONUSUNDA DENEYİMLİ

7 Haziran 1 Kasım 2015 sürecinde yaşanan provokasyonlardan dolayı toplumun tecrübe sahibi olduğunu ve bu planların bundan sonra sonra hiçbir şekilde başarılı olamayacağını vurgulayan Çıray, şöyle konuştu: "Bütün bu pis işleri planlayan odaklar yanıldıklarını bu sefer çok net olarak görecekler.O süreçte ve daha sonra yaşanan provokasyonlar toplum olarak bizi deneyimli hale getirdi.O nedenle Türkiye bunu bu sefer kazasız belasız atlatacak ve Türkiye'yi hep beraber kazasız belasız seçim sandığı götüreceğiz hedefimiz odur şimdi."

Editör: Haber Merkezi